Vlad Doicaru, Huawei @ Aniversarea 25 ani de comunicații electronice în România: Trecerea rețelelor de la o tehnologie la alta și echipamentele care au susținut acest proces au condus la creșterea calității internetului în România, la tarife reduse

Vlad DOICARU – Public Affairs & Government Relations Director – Huawei @ ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TELECOMUNICAŢIILOR ŞI A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, powered by ITU – ANIVERSARE 25 ANI DE COMUNICAȚII ELECTRONICE ÎN ROMÂNIA, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL împreună cu REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV.RO pe 17 mai 2022 (format hibrid – Aula Candelabrelor CCIR & online).

Sunt inginer electronist, am absolvit Politehnica în urmă cu 20 de ani, mulți dintre colegii mei lucrează în domeniu, unii la ANCOM, alături de Eduard Lovin.

Lucrez de 20 de ani în domeniul comunicațiilor și de 18 ani la Huawei.

CONFERINȚA LIVE
Intervenția dlui. Vlad DOICARU (min 04.07.30)

Lucrarea mea de diplomă a fost făcută la Ericsson România în 2002 și pe lucrarea de diplomă am primit un premiu de 1.000 de dolari de la Siemens.

Întâmplarea a făcut să ajung la Huawei și am fost implicat în multe proiecte dinamice, niciunul nu a fost simplu, dar cu cât a fost mai greu cu atât a fost mai plăcut succesul. Am asistat la implementări de tehnologii începând cu anul 2005, începând cu 3G. A venit momentul 4G, am fost prezenți în 3 din 4 operatori din România. Am continuat cu alte tehnologii pe fibră, am intrat pe zona fiber to the home. Povestea a culminat în 2021 cu implementarea tehnologiei XG-PON, o premieră în România.

Am trecut prin foarte multe aspecte din punct de vedere al construirii de rețele telecom.

Huawei a lucrat atât cu operatori telecom, cât și cu ISP-iști.

Trecerea rețelelor de la o tehnologie la alta și echipamentele care au susținut acest proces au condus la creșterea calității internetului în România, la tarifele pe care le știm.

În opinia mea, este mai important să știi să pierzi un proiect decât să câștigi proiecte pe bandă rulantă și să fii orbit de succes.

D.lui Vlad DOICARU – Public Affairs & Government Relations Director – Huaweii s-a decernat Premiul de Excelenţă pentru merite deosebite în dezvoltarea industriei ICT din România, cu ocazia aniversării a 25 de ani de comunicaţii electronice în românia, de Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale – 17 mai 2022, în urma votului digital a peste 1500 de profesionişti, executivi şi lideri din industriile ICT şi cele convergente, în intervalul 15 aprilie – 15 mai 2022.