Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen

Sfaturi de securitate în mediul online la începerea anului școlar

Tehnologia ne oferă nenumărate posibilități și beneficii, însă ar trebui să o abordăm întotdeauna cu un anumit nivel de prudență și să aplicăm totodată niște filtre din lumea reală pentru tot ceea ce experimentăm în online. Este important ca atât părinții, cât și profesorii, să sprijine tinerii în înțelegerea echilibrului dintre beneficiile pe care le oferă tehnologia și provocările pe care aceasta le poate ridica atunci când vine vorba de interacțiunile sociale, în special în cazul copiilor sau celor mai susceptibili.

David Emm, Senior Security Researcher la Kaspersky, spune că „Este un mare noroc faptul că am experimentat acest scenariu de auto-izolare într-o eră în care tehnologia ne-a putut fi alături în fiecare aspect al vieții noastre, iar tinerii nu au fost nevoiți să se rupă în totalitate de educație, datorită posibilităților oferite de platformele de e-learning. Deși mulți studenți se întorc acum în sălile de clasă, este important să ne bazăm pe lecțiile învățate pe durata acestei pandemii, pentru a profita cât mai mult de beneficiile tehnologiei, învățându-i totodată pe copii cum să facă acest lucru în siguranță.”

  • Transformați activitățile online într-o activitate comună, de familie, astfel încât copiii să poată fi supravegheați în timp ce navighează pe internet.
  • Discutați cu copiii despre experiențele lor din mediul online și asigurați-vă că se pot simți în siguranță discutând cu dumneavoastră despre problemele pe care le întâmpină pe internet  sau despre conținutul care îi face să se simtă inconfortabil.
  • Instalați o soluție fiabilă de control parental pe toate dispozitivele, inclusiv cele mobile, astfel încât să vă asigurați că cei mici nu pot accesa conținut dăunător/nepotrivit.
  • Încercați să le insuflați copiilor practici sigure pentru utilizarea tehnologiei, așa cum ați face și în cazul siguranței rutiere sau al pericolelor legate de străini. Puteți găsi mai multe sfaturi despre acest subiect aici: https://www.kaspersky.com/blog/securing-todays-kids/11621/  sau aici: https://www.kaspersky.com/resource-center/infographics/keeping-children-safe-online
  • Asigurați-vă că aveți instalat un software de securitate actualizat pe toate dispozitivele conectate la internet și faceți câte o copie de siguranță a datelor dvs. în mod regulat. Acest lucru se aplică și în cazul dispozitivelor mobile.