Orange Fab atrage încă 4 startup-uri pe 5G

Correct Networks, Rungutan, OGOR şi Wisevoice sunt cele 4 noi startup-uri care intră în programul de accelerare Orange Fab pe segmentul 5G și infrastructuri de comunicații avansate, securitate cibernetică, obiecte conectate și smart retail.

Astfel, după 3 ani de la lansarea Orange Fab, numărul startup-urilor incluse a ajuns la 25, odată cu acceptarea celor 4 noi companii. Iată, pe scurt, cu ce se ocupă fiecare dintre ele:

Correct Networks – Packet Cloud, produsul dezvoltat de Correct Networks, este o platformă de virtualizare cu un nivel ridicat de securitate pentru viitoarele infrastructuri cloud și servere edge pe 5G.

Rungutan – Prima platformă SaaS de API Load Testing, care oferă servicii de testare a capacității de susținere a traficului pe un site sau aplicație mobilă și suport pentru simularea exactă a pașilor unui utilizator. 

OGOR – O platformă complexă pentru fermieri, dezvoltată folosind datele satelitare Copernicus, concentrată în jurul a trei piloni: un jurnal în timp real de observații satelitare, o comunitate construită ca un centru de colaborare pentru fermieri și un îndrumar al activităților agricole.

Wisevoice – Servicii și automatizare de voce de nivel uman, construite pentru a ajuta companiile să interacționeze cu clienții, partenerii și angajații prin automatizarea serviciilor de voce și scăderea costurilor.

Monica Obogeanu, Startup Programs Manager în cadrul Orange România, precizează că deja o parte dintre startup-urile din accelerator furnizează soluţii pe care operatorul telecom le utilizează intern. Astfel, “produsul dezvoltat de startup-ul Nestor este în curs de implementare la nivelul întregii organizații Orange România pentru evaluarea și îmbunătățirea performanței și experienței angajaților companiei. SecurifAI a instalat produsul de supraveghere video cu abilități de inteligență artificială la Câmpia Turzii, într-un proiect complex gestionat de colegii din Orange Business Services. De asemenea, startup-ul uRADMonitor, parte din Orange Fab din 2017, a dezvoltat anul acesta, având la bază rețeaua LoRaWAN Orange, un proiect de monitorizare a calității aerului în Iași, după alte proiecte comune în Alba Iulia, Timișoara, Cluj-Napoca și București. Acestea sunt doar câteva exemple de rezultate obținute în lucrul cu startup-urile, după 3 ani de program.”, delară managerul programului.

Prin Orange Fab, startup-urile primesc susținere în implementarea proiectelor pilot pentru clienții sau departamentele interne Orange. În funcție de specificul fiecărui startup, echipele vor avea acces la tehnologii și echipamente, mentorat tehnic sau de business pentru rafinarea produselor și spațiu de lucru sau întâlniri în 6 dintre cele mai importante hub-uri de tehnologie din țară, prin Hub Pass.