Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

În ciuda evoluției explozive 5G, tehnologia 4G reprezintă peste 60% din dezvoltările IoT la nivel global

O nouă cercetare ABI Research urmărește 1.037 de modele de module celulare IoT (Internet of Things), oferind o bază de date de produse cu o acoperire fără precedent la nivel global.

Photo credit ABI Research

Astfel, ABI Research a monitorizat activitățile a 52 de furnizori de module celulare IoT în ultimii doi ani, adunând toate informațiile disponibile despre portofoliile acestora de module într-o bază de date, centralizând informațiile pentru a oferi o imagine de ansamblu, dar şi amănunțită, a dezvoltării fenomenului IoT la nivel global. Prima versiune a acestui set de date conține informații despre furnizori, tehnologie, utilizarea spectrului, factorul de formă și orice alte caracteristici cu valoare adăugată pentru fiecare model de modul, fiind prezentate 1.037 de modele IoT de la cei 52 de furnizori de module.

Photo credit LinkedIn

„Deși 5G nu este o noutate, în actuala cercetare sunt disponibile doar 45 de modele catalogate de module 5G IoT”, spune Harriet Sumnall, analist de cercetare hardware și dispozitive IoT la ABI Research. „Acest lucru nu este surprinzător, deoarece 5G nu este aplicabil multor aplicații IoT în afara spațiului auto și pentru terminalele wireless fixe, deoarece lansarea inițială a modemurilor 5G în bandă de bază vizează piața de bandă largă mobilă de consumatori (nu cea industrială).”

Photo credit ABI Research

Cea mai cuprinzătoare generație de tehnologie privind modulele analizate este 4G, ceea ce nu este o surpriză, deoarece, spre deosebire de 2G și 3G, 4G nu este amenințată, încă, de o limitare la intrarea în reţele. 4G reprezintă 60% din modelele de module catalogate, cuprinzând atât lățime de bandă mare – Cat.12 până la Cat.20 – și lățime de bandă redusă – Cat.1 până la Cat.4. În plus, 4G este o tehnologie disponibilă la nivel global și este tehnologia actuală de alegere pentru verificarea viitoare pe termen mediu și lung a dispozitivelor IoT. Mai mult, 20% din modelele de module catalogate sunt cele care oferă tehnologii Low Power Wide Area (LPWA), și anume NB-IoT și LTE-M. LPWA se află încă la primele etape de creștere, cea mai mare parte a activității de vânzări de module fiind în China și, ca şi pentru NB-IoT.

Deși LPWA continuă să devină o tehnologie de conectivitate în cadrul IoT, aceasta va deveni tehnologia principală de alegere pentru multe aplicații, cum ar fi iluminatul stradal inteligent, în anii următori. „Vânzătorii de module vor lansa mai multe modele de module 5G și LPWA, pe măsură ce aceste tehnologii își găsesc utilitatea în spațiul IoT. Trebuie remarcat, totuși, că orice încetinire în adoptarea oricărei tehnologii nu se datorează lipsei de disponibilitate a hardware-ului modulului”, conchide Sumnall.