Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib dla gospodyni domowej ciekawy matrimoniale ploiești

VIDEO George ANGHEL, ConectX @ DX Summit 2023: Avem 3 județe întregi digitalizate:  Vaslui, Tulcea și Brașov

George ANGHEL, General Manager – ConectX @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023, organizat de Digital Transformation Council, Revista Comunicații Mobile și TelecomTV, pe 28 iunie 2023, la Grand Hotel Continental, moderat de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Foto: Cristi Chivu

Prima mea experiență profesională a fost în administrația publică, deci am pornit din zona unde durea cel mai tare.

Ulterior, am avut o experiență profesională de peste 10 ani în Vodafone și VISA. A urmat ghiseul.ro și apoi proiectul ConectX, demers care a pornit din dorința de a pune umărul cumva la ceea ce autorităților le este sau nu la îndemână să facă.

Nu mi-a plăcut niciodată ideea pe care o auzeam la toate conferințele, și anume “să facă statul”. Până la urmă m-am dat jos de pe scena statului ca să fac treaba asta. Eu nu văd o competiție între stat și mediul privat, ci o colaborare.

Sectorul privat excelează pe partea alocării de resurse și luării de decizii.

Sectorul public excelează în zona sistemelor de magnitudine mare, care pot să deservească toate celelalte sisteme.

ConectX a fost lansat în martie 2020, în plin lockdown, după o perioadă de 6-7 ani de cercetare.

George-Anghel-Digital-Transformation-Summit-2023_Comunicatii-Mobile

În 2017 a fost înființată compania care a preluat acest proiect, în 2020 a avut loc lansarea oficială a proiectului.

Perioada de pandemie a scos în față, din perspectiva transformării digitale, tot ce avea mai bun de oferit România. Practic, ne-a determinat să ieșim din vizuina noastră și să căutăm soluții reale, concrete.

Din datele noastre, în acest an proiectul ConectX devine, conform datelor proprii, cel mai mare proiect finanțat din surse private în domeniul transformării digitale.

Pe zona de legalitate, cred că România este sufocată de aplicații care nu respectă legile. Este obligatoriu să găsim soluții și să oprim acest lucru.

Pe partea de interconectivitate, ConectX este primul sistem care a adus back-office și front office mobile responsive. Practic, acum ai toată instituția în buzunar, oricând, oriunde.

Avem mari probleme pe partea de standardizare de procese, trebuie să le facem toți la fel. Avem 3.200 de UAT-uri și vreo 13.000 de instituții publice și lucrurile nu se fac la fel, fapt ce constituie o mare problemă. Proiectul ConectX pune mare accent pe standardizare de procese.

În privința experienței utilizatorului, trebuie să încetăm să facem doar funcționalitate, ci trebuie să facem customer experience.

Înainte să vorbim de orice altceva, trebuie să utilizăm semnătura electrică, apoi să facem diferența între document și act, plus act electronic, să înțelegem registrele electronice, arhivarea electronică, procesele electronice și automatizările.

După primii trei ani de activitate, vă prezint primele cifre oficiale pentru ConectX. Avem 200.000 de identități electronice certificate, 25.137 persoane juridice, 4.800 de instituții publice, 762 de notari publici, 637 de executori, 530 de avocați și 1.500 de fundații. Toate acestea pot să comunice în format digital 100%.

Avem procesate 1,234 milioane de lucrări, nu de acte, care sunt câteva milioane. De asemenea, avem peste 800 de procese instituționale inventariate și digitalizate și 104 proiecte în implementare, dintre care trei matrici digitale complete, respectiv județe întregi digitalizate – Vaslui, Tulcea și Brașov.

În opinia mea, sunt câteva lucruri care trebuie urgent reglementate. În primul rând, trebuie oprit fenomenul ca oricine, orice companie IT să poată să vândă aplicații în zona de administrație publică fără o verificare prealabilă. Avem nevoie de un organism de certificare, care să facă un control de legalitate, de securitate, de compliance și, dacă primești certificare, să poți să vinzi. În acest fel, vom standardiza și vom securiza nivelul de calitate a aplicațiilor. Este o chestiune absolut vitală să oprim această hemoragie continuă de aplicații care favorizează tot felul de practici ilegale.

De asemenea, este nevoie de auditarea camerelor tehnice ale instituțiilor. Nu cred că vă imaginați cum stau serverele instituțiilor, în ce condiții sunt răcite serverele. Vă vine să credeți că sunt utilizate ventilatoare de la IKEA?

Trebuie oprite experimentele în administrația publică cu tot felul de tehnologii care nu sunt reglementate. E foarte bine că ne preocupă inteligența artificială, dar ar fi mai bine întâi s-o utilizăm pe cea naturală.

E foarte bine să vorbim de blockchain, dar nu avem cadrul legal, nu avem consecințe juridice când folosim aceste tehnologii, iar acest lucru trebuie reglementat.

Impunerea semnăturilor electronice calificate, prin OUG 38/2020, a fost o veste bună, dar s-a terminat prost, în sensul în care a fost lăsată la latitudinea instituțiilor decizia de utilizare sau nu.

O altă problemă este lipsa CUI-ului, există numeroase entități juridice fără CUI. Fără CUI, nu poți să-i faci o identitate electronică și nu poți să creezi conexiuni electronice, să stabilești relațiile dintre ele.

O altă problemă este nomenclatorul de străzi. Dacă ANCPI își deschide bazele de date, va fi trăznet.

Care a fost efectul ConectX? Trebuie să ieșim din logica această în care am cumpărat o aplicație, gata, m-am digitalizat. Trebuie să uităm filmul ăsta, este cel mai păgubos.

Dacă dragostea continuă între cele două părți, dacă încrederea se instaurează și măsurile se iau în mod constant, durează cam 3 ani până când se vor vedea efectele, respectiv scăderea drastică a tuturor costurilor cu hârtia, cu tonerul, cu corespondența, cu arhivarea fizică, plus creșterea nivelului de confort al cetățenilor, mediului de afaceri și partenerilor instituționali, accelerarea semnificativă a proceselor administrative, creșterea gradului de eficiență în activitatea zilnică și asigurarea unui nivel ridicat de competențe digitale în rândul angajaților. Iată cum arată proiectul nostru implementat în Brașov, pentru a vedea concret economia de hârtie și de … timp

VIP SPEAKERS @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023