Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Ericsson: 5G poate aduce Europei beneficii de 210 miliarde euro și României de 6,8 miliarde euro

Tehnologia 5G ar putea aduce Europei beneficii de 210 miliarde de euro, rezultă din studiul “Revizuirea planului de acțiune 5G pentru Europa” realizat de Analysys Mason cu contribuția Qualcomm Technologies și Ericsson.

Iată cum arată și estimările pentru România: valoarea actuală a beneficiilor economice, aduse prin transformarea digitală la nivelul mai multor sectoare (determinată exclusiv de tehnologia 5G) este de 6,8 miliarde de euro, costurile fiind de 1,9 miliarde de euro: un raport costuri-beneficii de 3.6, cu un beneficiu net (beneficiu minus cost) de 4,9 miliarde de euro.

Potrivit raportului, Germania ar fi țara cu cel mai mare beneficiu net global (beneficiu minus cost) de 38,5 miliarde de euro; cu o investiție de 6 miliarde de euro, raportul beneficiu-cost (CBR) este de 7.5. Totodată, Elveția își propune să aibă cel mai mare raport beneficiu-cost (14.7), cu un beneficiu net de aproximativ 10 miliarde de euro și o investiție de numai 700 de milioane de euro.

 “Tehnologia 5G poate fi pentru Europa stimulul economic de care aceasta are nevoie. Utilitatea conectivității prin 5G nu se limitează doar la smartphone-uri, ci are potențialul de a schimba industrii întregi, la nivel macro. Qualcomm s-a angajat într-un proces în care își propune să lucreze alături de companiile, organizațiile și guvernele din Europa pentru a valorifica potențialul de creștere și oportunitățile de inovație pe care le prezintă această tehnologie”, susține Wassim Chourbaji, Senior Vice President Government Affairs, Qualcomm Communications SARL.

Beneficiile economice cu cel mai mare impact în PIB-ul european provin din clusterele Producției și Agriculturii Inteligente, precum și din clusterul Zonelor urbane și suburbane (FWA) Inteligente, respectiv 58 de miliarde de euro, 37 miliarde de euro, 18 miliarde de euro.

 “Ca platformă de inovare deschisă, tehnologia 5G asigură infrastructura critică de care Europa are nevoie pentru o redresare economică sustenabilă, rezistentă și incluzivă. Uniunea Europeană își setează obiective pentru Decada Digitală și implementează prevederile Green Deal și ar trebui să se asigure că tehnologia 5G are un rol fundamental în ceea ce înseamnă transformarea digitală și decarbonizarea economiei. Ericsson este un lider tehnologic în domeniul 5G, care s-a angajat să extindă următoarea generație de soluții de conectivitate la nivelul întregii societății”, comentează Gabriel Solomon, Head of Government and Industry Relations, Ericsson Europe and Latin America

Studiul grupează segmentele de piață în patru arii principale: Producție și Logistică Inteligente, Comunități Rurale Inteligente, Orașe Inteligente și Servicii Publice Inteligente. Clusterele Producție Inteligentă și Comunități Rurale Inteligente au cele mai mari beneficii nete, de 70 de miliarde de euro, respectiv 55 de miliarde de euro, deși raporturile beneficiu-cost ale lor sunt mai mici decât cele ale clusterelor Orașe Inteligente și Servicii Publice Inteligente.

De asemenea, în România clusterele Comunități Rurale Inteligente, respectiv Producție și Logistică Inteligente au cele mai mari beneficii nete, de 2 miliarde de euro, respectiv 1,5 miliarde de euro, deși raporturile beneficiu-cost ale lor sunt mai mici decât în cazul clusterului Orașe Inteligente (6.7).

Totodată, studiul identifică principalele zone care necesită finanțare publică (parțial sau în totalitate): sănătate și spitale; clădiri municipale; educație; turism; agricultură și zone urbane, inclusiv transportul public. Potrivit cercetării, beneficii în valoare de peste 50 de miliarde de euro pot fi generate prin finanțări publice de sub 20 de miliarde de euro.

Cifre cheie raport 5G:

ȚarăInvestiție (milioane de euro)Beneficii (milioane de euro)Beneficiu Net (milioane de euro)Raport beneficiu-cost (CBR)
UK3,07916,14113,0625.2
Finlanda1,9527,1285,1763.7
Franța4,17419,73015,5564.7
Germania5,95344,46538,5127.5
Italia6,61714,2537,6362.2
Spania3,68612,9749,2883.5
România1,9116,8304,9193.7

Raportul mai subliniază și beneficiile sociale și la nivelul mediului, determinate de implementarea soluțiilor de conectivitate 5G: securitatea în muncă; o calificare mai înaltă a forței de muncă; emisii de dioxid de carbon reduse; consum redus de energie; optimizarea resurselor în procesele de producție, incluziune socială; securitatea activităților de import/export.