Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib dla gospodyni domowej ciekawy matrimoniale ploiești

Bogdan DUMEA, MCID @ GALA 30 de ani de Internet .RO: Știm că atât inovarea, cât și digitalizarea în țara noastră se află la coada clasamentului și suntem conștienți că trebuie să accelerăm progresele

Bogdan DUMEA, Secretar de stat – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării @ Gala Campionilor Internet – 30 de ani de Internet în România, organizată de Digital Transformation Council, în parteneriat cu Camera de Camera de Comerţ şi Industrie a României, la sediul CCIR, pe 17 mai, cu prilejul Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, moderată de Ion Vaciu şi Roxana Onea.

Foto: Cristi Chivu

Într-adevăr, s-au ridicat numeroase subiecte în deschiderea acestui eveniment, foarte multe probleme pe care România le întâmpină în această perioadă și sunt complet de acord cu domnul Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României. Avem această posibilitate de a ajuta industria IT&C să se dezvolte și să fie mai relevantă pe piața europeană.

Din foarte multe puncte de vedere, consider că suntem, într-adevăr, în urmă în foarte multe domenii și cred că nivelul cu care se dezvoltă noile tehnologii și avansul pe care îl vedem în alte state ar trebui să ne dea de gândit și să facem mai cunoscut un anumit concept, pe care încerc să-l evidențiez atunci când am ocazia.

Cred că pentru a fi pregătiți pentru ce va fi peste 5 sau 10 ani ar trebui să ne uităm mai des la conceptul de life term learning, în sensul să ne îndemnăm tinerii și copiii și cei care stabilesc modul în care ei învață să abordeze o programă sau un stil de a învăța permanent noi tehnologii, noi informații legate de profesiile în care ei pot activa și cumva să schimbăm inerția pe care o avem în prezent, respectiv adoptarea unei profesii și păstrarea ei pentru tot restul vieții. 

Cred că urmează o schimbare în acest sens și ar trebui să ne pregătim.

Conceptul lifelong learning ar putea fi una din soluții la multele probleme ridicate anterior.

Sunt onorat că am fost invitat la acest eveniment și înțeleg că sunt prezenți aici cei care au adus internetul în România, cei care au făcut pionierat în acest domeniu.

Azi, de Ziua Internațională a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, sărbătorim și recunoaștem rolul semnificativ pe care internetul l-a produs în societatea noastră pentru că, dincolo de beneficiile pe care le vedem cu toții, conectarea oamenilor a adus un progres semnificativ dincolo de granițe și de cultură.

Faptul că acum putem să comunicăm la acest nivel cred că este unul dintre cele mai semnificative progrese ale ultimilor 100 de ani, din punctul meu de vedere.

Ca secretar de stat în cadrul MCID, trebuie să vă spun că suntem foarte conștienți de nivelul la care se află România în DESI și alte clasamente.

Știm că atât inovarea, cât și digitalizarea în țara noastră se află la coada clasamentului și suntem conștienți că trebuie să accelerăm progresele din acest punct de vedere.

Totuși, România a înregistrat un progres notabil în privința conectivității. Avem conectivitate broadband de 82% la nivel național, dar această cifră este sub media UE.

Comisia Europeană a stabilit ca prim obiectiv pentru 2025 conectarea la internet de bandă largă a tuturor locuințelor/gospodăriilor și a tuturor instituțiilor/firmelor.

Este un obiectiv pe care atât MCID, cât și Guvernul și l-au asumat și suntem determinați să facem toate demersurile necesare, inclusiv finanțare, pentru atingerea acestui obiectiv.

Sunt convins că toată contribuția adusă de industria IT&C a generat efecte benefice și vă mulțumesc pentru aceste contribuții aduse la calitatea vieții.