ASUS: Seria de monitoare portabile ZenScreen este cea mai vândută din lume

ASUS a anunțat că ZenScreen este cea mai bine vândută serie de monitoare portabile din lume, conform unui raport recent publicat de compania de analiză a pieței IHS Markit, care a identificat faptul că monitoarele portabile ASUS au reprezentat 64% din livrările globale în primele trei trimestre ale anului 2019.


Potrivit IHS Markit, deoarece utilizatorii au devenit din ce în ce mai conștienți de beneficiile aduse de monitoarele portabile, livrările globale au crescut cu 46% în 2019. Potrivit magazinelor online de top din SUA, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, ASUS a fost numărul unu în vânzările de monitoare portabile timp de trei ani consecutivi.

Dominația ASUS în segmentul monitoarelor portabile a început în anul 2013 odată cu lansarea primului monitor USB portabil al companiei, MB168B. În 2016, ASUS a lansat MB169C +, primul monitor portabil din lume cu conectivitate USB Type-C (USB-C), care permite atât transmiterea energiei, cât și a semnalului video printr-un singur cablu USB-C. În 2017, ASUS a lansat seria ZenScreen ce include modelul MB16AC, care a fost cel mai subțire și mai ușor monitor portabil Full HD de 15,6 inchi din lume. A fost, de asemenea, primul monitor portabil cu o soluție de semnal hibrid, care acceptă atât conectori USB-C, cât și USB Type-A, pentru  compatibilitate cu aproape orice laptop. În 2018, ASUS a lansat ZenScreen Go MB16AP, cel mai subțire monitor portabil din lume cu baterie încorporată. În 2019, ASUS a lansat ZenScreen Touch MB16AMT, primul monitor portabil din lume cu multi-touch și baterie încorporată.

Toate modelele ZenScreen dispun de panouri IPS de 15,6 inchi cu rezoluție FHD, care oferă imagini clare din aproape orice unghi de vizualizare. În prezent, ASUS oferă mai multe modele de monitoare portabile ZenScreen, cu conectivitate HDMI, suport multi-touch în 10 puncte, difuzoare încorporate, baterie încorporată, conectivitate USB-C sau alte funcții.


Noul monitor portabil de jocuri ROG Strix XG17 are un ecran IPS FHD de 17,3 inchi, cu rată de refresh de 240 Hz și un timp de răspuns de 3ms – ceea ce îl face cel mai rapid monitor portabil din lume.

Acesta cântărește 1 Kg și are o baterie încorporată care suportă până la 3,5 ore de funcționare la 240Hz, cu o singură încărcare completă. Tehnologia cu încărcare permite 120 de minute de utilizare după numai o oră de timp de încărcare.

De asemenea, include tehnologie de sincronizare adaptivă, care funcționează între 48–240Hz, permițând un joc fluid, chiar și de la acceleratoare video modeste. O pereche de difuzoare stereo orientate în față oferă sunet clar și captivant în jocuri.

XG17 poate fi utilizat împreună cu ROG Tripod, un stand opțional care le permite jucătorilor să regleze modelul XG17 la diferite unghiuri și înălțimi. De exemplu, jucătorii pot poziționa XG17 direct deasupra unui notebook pentru jocuri, creând efectiv un ecran extins și o altă zonă de joc. ROG Tripod permite susținerea unui XG17 și ca monitor portabil pentru console sau ca un display extins pentru jocurile pe mobil.