Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

E.S. Dan MIHALACHE, Ambasador @ GALA 30 de ani de Internet .RO: Cred foarte mult în performanța IT-ului românesc. Poate că suntem insuficient de convinși că ne putem promova și că în materie de IT putem noi să „mentorăm” alte state

E.S. Dan MIHALACHE, Ambasador – Ambasada României în Republica Cipru @ Gala Campionilor Internet – 30 de ani de Internet în România, organizată de Digital Transformation Council, în parteneriat cu Camera de Camera de Comerţ şi Industrie a României, alături de Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV, la Palatul CCIR, pe 17 mai, cu prilejul Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, moderată de Ion Vaciu şi Roxana Onea.

Optimismul este o premisă importantă a succesului. Îmi aduc aminte unde era România în urmă cu 30 de ani, când foloseam modemul pentru conectarea pe o linie telefonică la internet și măsuram viteza de transmisie a informației și ascultam acel sunet care arată că modemul a făcut conexiune cu furnizorul de internet. Cred că din acest punct de vedere internetul mi-a marcat cam toată existența.

Mai cred că România nu stă rău în ceea ce privește serviciile de telecomunicații, serviciile de internet. Am petrecut 5 ani ca ambasador la Londra și doi ani în Cipru și vă spun că în materie de viteză a internetului cred că stăm foarte bine în raport cu Europa, în raport cu statele în care mi-am desfășurat activitatea ca ambasador.

Mai cred foarte mult în performanța IT-ului românesc. Poate că suntem insuficient de convinși că ne putem promova și că în materie de IT putem noi să „mentorăm” alte state.

O firmă românească a câștigat în 2022 un program important de informatizare a Ministerului Educației din Cipru. Este foarte bine. Vreau să vă spun că nu avem de ce să ignorăm o piață care, desigur, nu este foarte mare, nu este foarte atractivă și s-o lăsăm în exclusivitate firmelor din Grecia sau Marea Britanie, care apoi pentru servicii vin, cumva, spre zona românească.

Sunt foarte multe lucruri care s-ar putea spune la un asemenea moment aniversar, unele care țin de perspectivă, altele care țin de transformarea pe care internetul a determinat-o nu doar în ceea ce privește comportamentele individuale, sociale, deprinderile, ci și abordările în general.

Foto: Cristi Chivu

Diplomația este o componentă a oricărui Minister de Externe. Israelienii au un departament specializat pe partea de cyber.

Sunt zone în care adaptarea merge ceva mai greu, dar automat ești nevoit să înțelegi, de pildă, că internetul schimbă exercițiul diplomatic. 

În primul rând, viteza de circulație a informației, care nu se mai bazează pe discuții individuale, pe lectura presei zilnice. Acum vezi știrile în direct, informația circulă mult mai ușor. 

În al doilea rând, cantitatea de informație, care s-a multiplicat astfel încât selecția ei și capacitatea de sinteză și analiză au devenit mult mai importante decât mecanismul în sine de producere a informației.

Nu în ultimul rând, rețelele sociale au ajuns să joace un rol determinant în modelarea deciziei de politică externă. Percepțiile și ceea ce în această circulație a informației determină o anumită atitudine a publicului pot influența mai mult decizia de politică externă decât o făceau în trecut.

Mă gândeam la o poză care a schimbat percepția asupra unui eveniment. Este vorba de o poză din 2022, cu un tânăr din Gaza, care, circulată pe rețelele sociale, a modificat radical decizia guvernului israelian, fapt recunoscut chiar de diplomați ai Israelului. 

Ne mișcăm într-o lume din ce în ce mai complicată, din ce în ce mai transparentă și din ce în ce mai dominată de fake news, de cantități aruncate pe piață și trebuie să fim pregătiți pentru aceste situații.

România are date de plecare pentru abordare mai optimistă și mai agresivă.