VIDEO Noile anvelope Nokian Seasonproof promit o rezistenţă la uzură cu peste 25% mai mare

Producătorul scandinav de anvelope premium Nokian Tyres lansează noi game de anvelope all-season pentru vehicule de pasageri, vehicule utilitare sport și modele crossover. Noua anvelopă Nokian Seasonproof, concepută pentru şofat atât în zilele de iarnă cu zăpadă și lapoviță, cât și în zilele călduroase ale verii, vine cu câteva inovaţii, precum conceptul Season Sense, ghearele pentru zăpadă, boosterele de aderență pe zăpadă, canelurile polisate şi tehnologia Aramid Sidewall.

Rezistența la uzură a noii anvelope Nokian Seasonproof este cu peste 25% mai mare decât a modelului anterior. Este un salt important în materie de durabilitate, care poate însemna un sezon de utilizare suplimentar, în funcție de stilul de condus.

Toate dimensiunile vin echipate cu simbolul fulgului de zăpadă (3PMSF), care indică faptul că anvelopele au fost omologate oficial pentru uz de iarnă. Gama de produse oferă dimensiuni pentru autoturisme moderne, SUV-uri și CUV-uri, cu o selecție de 64 de produse de la 14 la 19 inci, în categoriile de viteză T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h), W (270 km/h). În toamna anului 2020 vor fi disponibile 11 dimensiuni, iar celelalte vor fi prezente pe piață la începutul anului 2021.

 „Siguranța este întotdeauna pe primul loc în filosofia noastră de dezvoltare a produselor. Noua anvelopă Nokian Seasonproof este dezvoltată pentru a răspunde nevoilor șoferilor din Europa Centrală și este proiectată pentru a fi flexibilă și adaptabilă atât la condițiile de iarnă, cât și la cele de vară. Avem un nou design al benzii de rulare, adaptat pentru utilizare optimă pe tot parcursul anului și inovații care garantează siguranța maximă, rezistență excelentă la uzură și rezistență scăzută la rulare.”, spune Marko Rantonen, Development Manager, Nokian Tyres.

Noul concept Season Sense este creat special pentru utilizare pe tot parcursul anului, în siguranţă atât în zile ploioase și pe șosele acoperite de lapoviță, dar și confortabil pe drumuri uscate în timpul verii.

Conceptul Season Sense combină mai multe caracteristici tehnice inovatoare în executarea striațiilor anvelopei, designul benzii de rulare și compusul din cauciuc. Striațiile multifuncționale pentru toate anotimpurile și modelul de rulare direcțional modernizat cu design de blocuri rigide sunt adaptate pentru toate anotimpurile și pentru a garanta siguranță în condiții de drum înzăpezit și uscat. Aderența maximă pe șosele umede și acoperite de lapoviță este realizată de noile caneluri all-season pentru apă și lapoviță, iar noul compus de cauciuc cu siliciu asigură durabilitate şi aderență pe drumuri umede și rezistență scăzută la rulare.

Ghearele pentru zăpadă multifațetate, dispuse între blocurile benzii de rulare, asigură o aderență puternică și o senzație de conducere stabilă pe zăpadă în timpul frânării și accelerării. Boosterele de aderență pe zăpadă de pe blocurile de rulare cresc şi ele aderența longitudinală și laterală.

Canelurile polisante pentru apă și lapoviță de pe banda de rulare sunt optimizate pentru condiții de drum umed. Acestea îndepărtează eficient apa și lapovița dintre anvelopă și șosea, împiedicând planarea și acvaplanarea.

Pe lângăun compus optimizat pentru SUV, noile anvelope pentru SUV-uri sunt dotate și cu tehnologia unică Aramid Sidewall a Nokian Tyres.

De asemenea, pereții laterali Aramid consolidați îmbunătățesc durabilitatea și garantează că anvelopa poate rezista la diverse impacturi care pot apărea în timpul condusului. Structura laterală a anvelopelor conține fibre de aramid extrem de puternice, ceea ce face ca pneurile să fie mai rezistente la impacturi bruște și crestături. O astfel de deteriorare necesită, de obicei, montarea unei anvelope de rezervă.