SeedBlink ia finanţare de 1,2 milioane de euro de la Catalyst România II

Fondul de tip venture capital Catalyst România Fund II, la care Marius Ghenea este Managing Partner, va investi 1,2 milioane euro ca lead-investor în runda serie A demarată de SeedBlink la finalul lunii mai pentru startup-uri tehnologice.

SeedBlink – care se poziţionează drept platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa, din punctul de vedere al sumelor tranzacționate și al numărului de investitori – a obținut deja, ca parte din seria A, suma de 1,1 milioane euro prin equity crowd-investing într-un timp record, la sfârșitul lunii mai, pe propria platformă. Restul finanțării a provenit de la Catalyst România Fund II și de la alți investitori instituționali. Tranzacția a fost asistată de firma de avocatură Stratulat Albulescu. 

SeedBlink urmăreşte crearea unei platforme de investiții care să îmbine audiența crowd-ului, flexibilitatea investitorilor angel și structura VC-urilor.

De curând, în Board of Advisors condus de Radu Georgescu s-au alăturat Ted Cominos Jr, avocat corporate din Chicago cu experiență în M&A, cross border, private equity/ venture capital și Pekka Mäki, Managing Partner 3TS Capital Partners cu expertiză în venture capital.

Oficialii SeedBlink precizează că au lansat 47 de campanii de finanțare în ultimele 19 luni, prin care startup-urile tech au atras investiții de peste 21 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri VC (49% din suma prin equity crowdfunding). SeedBlink susţine că are o comunitate de 6.000 de investitori din 15 țări.