Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Marin ŢOLE, MDLPA: Este binevenită conferința organizată de Revista Comunicații Mobile, care, în calitate de partener, poate pune în același loc atât oferta existentă în piață, cât și cererea venită din partea autorităților pe partea de digitalizare.

Marin ŢOLE – SECRETAR DE STAT – MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI @ Conferința “BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEŞTI PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A SECTORULUI PUBLIC” organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 1 octombrie 2021

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei face din parte din Comitetul e-guvernare și reducerea birocrației, creat în urma deciziei premierului României. În acest comitet sunt prezente toate instituțiile publice și pot prezenta propuneri pentru reducerea birocrației și digitalizarea sectorului public.

Consider că este binevenită această conferință organizată de Revista Comunicații Mobile, care, în calitate de partener, poate pune în același loc atât oferta existentă în piață, cât și cererea venită din partea autorităților pe partea de digitalizare.

VIDEO CONFERINŢA

Vreau să vă spun că în cadrul ministerului nostru avem în curs de elaborare Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor și este un demers amplu de armonizare a legislației din domenii care au implicație directă asupra vieții tuturor cetățenilor.

Elaborarea acestui cod este inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu termen în T1 2023. Mai mult, prin componenta privind fondul local din cadrul PNRR, sunt prevăzute și investiții astfel încât să se asigure finanțarea unui număr consistent de documentații de urbanism, în special planuri urbanistice generale, planuri urbanistice zonale și planuri urbanistice teritoriale, toate în format GIS.

Aceste planuri vor asigura alinierea la noile principii introduse de Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor și de Politica urbană a României, un document strategic la care se lucrează cu Banca Mondială, aflat în faza de finalizare.

Codul acesta este legat de partea de georeferențiere a clădirilor, cu numeroase informații – utilități, regim înălțime, tipuri de țevi ș.a. – despre aceste imobile.

În zona sectorului public există deschidere pentru propunerile venite din partea mediului privat.

Când au loc schimbări politice, nu au loc blocări ale activității instituțiilor sau ministerelor, problema este dacă noii veniți urmează sau nu proiectele inițiate anterior, dacă sunt duse mai departe. E vorba de strategia ministerului, nu de tactica echipelor create în cadrul echipelor din minister.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este deschis propunerilor venite din mediul privat și chiar îi vom contacta pe cei prezenți în cadrul evenimentului dvs.”