Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Eugen Brad, la a treia revocare şi demisie, Dragoş Preda la a doua numire din/în funcţia de Director General SNR

Dragoş Preda a fost numit Director General al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii SA (SNR), provizoriu, pe un mandat de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la şase luni. Consiliul de Administraţie al SN  Radicomunicaţii a votat, pe 7 iulie, revocarea din funcţie a actualului director general, Eugen Brad, şi numirea în funcţie a lui Dragoş-Cosmin-Lucian Preda, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Trei membri ai CA – Valerian Vreme, Laszlo Borbely şi Marius Cătălin Rizea – au votat pentru revocarea lui Eugen Brad, iar Corneliu Mănescu a votat pentru revocare, cu condiţia de justă cauză, preşedintele Consiliului de Administraţie, Marian Murguleţ, abţinându-se de la vot. Aceeaşi trei membri ai C.A-ului SNR, Valerian Vreme, Laszlo Borbely şi Marius Cătălin Rizea au votat pentru numirea lui Dragoş Preda în funcţia de Director General, iar Corneliu Mănescu şi Marian Murguleţ s-au abţinut de la vot.

Reamintim că pe 2 iunie 2021, membrii CA-ului SNR au votat în unanimitate anularea votului din 20 mai prin care liberalul Dragoș Preda era numit director general la SNR în locul lui Eugen Brad, întrucât s-a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile procedurii declanșate în ședința Consiliului de Administrație din data de 20 mai 2021, prin videoconferință, cu privire la revocarea directorului general, membrii consiliului aflându-se într-o eroare juridică la votul revocării lui Eugen Brad de la jumătatea lunii mai.

Eugen Brad, care activa ca Director Tehnic în cadrul SNR, a fost numit Director General al companiei în luna martie 2015, după revocarea din funcţie a lui Gabriel Grecu, din cauza ratării unor obiective de performanţă, întârzierii procesului de implementare a televiziunii digitale şi nerespectării unor hotărâri ale ministerului de resort (MSI) cu privire la acest proiect.

 Pe 18 martie 2016, Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A. (RADIOCOM) ia act de încheierea mandatului lui Eugen Brad în funcţia de Director General, ca urmare a solicitării acestuia, numindu-l în funcţie pe Mircea Herăstrău, care anterior fusese şef Staţie la Staţia TV şi FM Cozia, în cadrul SNR S.A..

Ulterior, pe 31 martie 2017 are loc o rotire de cadre între cei doi, Eugen Brad fiind numit din nou director general al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), în locul lui Mircea Herăstrău, care şi-a solicitat încetarea mandatului.