Platforma de soluții de Inteligență Artificială a crescut veniturile SAS cu 105%

În timp ce piața totală de soluții de Inteligență Artificială (IA) a avut creșteri stabile în 2018, compania SAS a înregistrat un avans de patru ori mai accelerat, echivalentul unui plus de 104,6%, potrivit unui raport realizat de compania de analize de piață IDC (International Data Corporation), Cota de piață a platformelor globale software de soluții de Inteligență Artificială în 2018: Creșteri stabile – Orientare către producție. SAS s-a clasat pe locul doi în 2018 pe piața platformelor software de soluții IA.

Cu siguranță SAS a înregistrat această creștere impresionantă pe segmentul de soluții IA datorită avansurilor de care beneficiază în domeniul analizei de date”, precizează David Schubmehl (foto), Director Cercetare, Sisteme Cognitive/Inteligență Artificială IDC. „Pe măsură ce organizațiile trec de la faza de experimentare a acestor soluții către integrarea lor în procesele de producție pentru a răspunde unor nevoi specifice afacerilor, acestea caută un partener de încredere cu expertiză în domeniul analizei datelor. Capacitățile IA oferite de SAS și integrarea acestora prin tehnologii open source permite organizațiilor să profite de avansul tehnologic și să automatizeze procese, scăpând de povara creării unor modele IA de la zero”.

Pentru a continua să faciliteze inovarea și progresul pe o piață în creștere SAS și-a luat angajamentul de a investi 1 miliard de dolari în dezvoltarea de soluții IA în următorii trei ani. Investiția SAS de un miliard de dolari se va concentra pe trei domenii de bază:

  1. Cercetare (R&D) – inovația va sta la baza succesului eforturilor globale realizate de SAS în domeniul IA
  2. Inițiative de educare – vor adresa nevoia clienților și partenerilor de a înțelege mai bine și de a beneficia de avantajele oferite de IA
  3. Servicii de expertiză – menite să optimizeze câștigul clienților din cadrul proiectelor IA.

Cu un procent de 26% din veniturile globale alocate cercetării (R&D), SAS va reinvesti în această direcție mai mult decât dublu față de media alocată de marile companii din domeniul tehnologic.

IA este parte integrată a softurilor SAS de ani de zile”, declară Jim Goodnight (foto), CEO SAS. „Astăzi am trecut de faza de entuziasm generat de soluțiile IA, acestea devenind instrumente reale pentru clienții noștri care construiesc pe fundația puternică pe care am pus-o în domeniul analizei de date. Cu soluții care variază de la învățarea automatizată (machine learning), deep learning, computer vision (sisteme computaționale capabile să interpreteze și analizeze inteligent imagini și înregistrări video) și procesarea limbajelor naturale până la prognoze și optimizare, SAS ajută clienți din multe industrii să beneficieze de tehnologiile IA și de avantajele create de acestea”.

Printre clienții care folosese soluții IA oferite de SAS se numără Lockheed Martin, Royal Bank of Scotland și Honda. Soluțiile IA de la SAS ajută organizațiile să ia decizii de business într-un mod inteligent. Una dintre tehnologiile de bază pentru a face acest lucru este SAS Viya, o soluție transparentă care ajută utilizatori cu aptitudini diferite să automatizeze sarcini complexe și să creeze modele analitice de cea mai bună calitate.