Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

OTP Bank, între primele instituții bancare din România care au depus declarația SAF-T, în urma unui proces intensiv de Big Data şi Business Analytics

OTP Bank România a depus și validat cu succes declarația de control fiscal în format SAF-T (Declarația 406), fiind astfel una dintre primele bănci din România ce îndeplinește această cerință internaţională de raportare. Pentru realizarea proiectului SAF-T, banca a colaborat cu New Business Dimensions (NBD), o companie specializată în soluții de raportare pentru mediul bancar.

Obținerea primei declarații D406 SAF-T a implicat procesarea a peste 1,5 milioane de tranzacții și corelarea a peste 320 de indicatori din sistemele operaționale ale băncii. În cadrul proiectului, NBD a consolidat și integrat date din mai multe sisteme operaționale deținute de către OTP Bank.

Principala provocare a proiectului a fost respectarea nivelului ridicat de detaliere și acuratețe a datelor cerute de autoritățile fiscale și implicit, ajustarea sistemelor informatice în acest sens. Întregul proces a fost facilitat de nivelul de digitalizare al OTP Bank și existența unui depozit central de date, precum și de suportul adus de consultanții New Business Dimensions. Aceste elemente au permis băncii să depună și să valideze declarația de control fiscal SAF-T înainte de 1 iulie, termenul prevăzut de autorități pentru instituțiile financiar-bancare.

„SAF-T a fost un proiect inedit, atât prin noutate cât și prin complexitatea datelor necesare pentru obținerea declarației,” declară Mihai Popescu, Project Coordinator la OTP Bank România. „Mobilizarea tuturor a fost exemplară, iar mixul de competențe al colegilor de la fiscalitate, IT și contabilitate a contribuit la finalizarea cu succes a proiectului. De asemenea, parteneriatul cu New Business Dimensions ne-a ajutat să depășim toate obstacolele și să reușim să obținem o declarație corectă și validă înainte de termenul legal solicitat de autorități.”

”SAF-T a venit cu două provocări, una de business care a implicat schimbarea modului de înregistrare a datelor în sistemele operaționale pentru a respecta nivelul de detaliu cerut de autorități și una tehnică, legată de extragerea efectivă, transformarea și consolidarea tuturor acestor informații. SAF-T nu este însă un proiect care se finalizează cu depunerea primei declarații, ci continuă pe termen lung și impune un nivel ridicat de rigurozitate în procesul colectare, întreținere și procesare a datelor financiar-contabile.” susţine Corina Nabusevschi, Business Analyst Manager – NBD.

Ce este SAFT-T
SAF-T (Standard Audit File for Taxation) reprezintă un standard internațional pentru transferul electronic de date contabile între contribuabili și autoritățile fiscale. Raportarea în format SAF-T (Declarația 406) este o inițiativă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru colectarea unitară a datelor financiar-contabile la nivel global. Formatul SAF-T a fost adoptat în mai multe țări europene, iar în timp se va generaliza la nivelul întregii Uniuni. Formatul adoptat de România este unul dintre cele mai complexe și implică raportarea a peste 450 de date contabile, financiare și fiscale referitoare la tranzacțiile derulate de companii, din care 390 de elemente fiscale și contabile obligatorii.

Fişă OTP Bank
OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o acoperire mare în Europa Centrală și de Est, ce oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. După patru ani de creștere constantă și considerabilă pe toate liniile de afaceri, OTP Bank trece către un proces de consolidare a portofoliului și operațiunilor. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Fişă New Business Dimensions
New Business Dimensions (NBD) este un pionier în introducerea soluțiilor de business intelligence în instituțiile financiare din România. Debutând în 2010 cu platforma BIND – o soluție inovatoare, actualizată continuu și utilizată în domeniul raportării (MIS, raportare de business, raportare statutară), portofoliul companiei s-a diversificat, acoperind în prezent produse și servicii din domeniul analizei și al managementului datelor ce oferă informații de decizie în timp real. Compania NBD a încheiat anul fiscal 2022 cu o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro.