Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Orange și Institutul de Cercetare CAMPUS al UPB deschid primul laborator 5G din România

Orange şi Institutul de Cercetare CAMPUS al Universității Politehnica din București (UPB) au deschis primul laborator 5G din România, un hub în care mediul academic, startup-urile și companiile pot testa soluții bazate pe tehnologia 5G. Lansarea din România a 5G Lab este parte dintr-un program extins, dezvoltat de Grupul Orange, care își propune lansarea a 9 laboratoare Orange 5G Lab în Europa.

5G Lab este găzduit în Institutul de Cercetare CAMPUS al UPB şi e dotat e tehnologii ce vor fi disponibile în rețeaua comercială în viitor, însă astăzi pot fi testate doar în mediu de laborator. Este vorba despre 5G Standalone Private Mobile Radio – componenta core a infrastructurii 5G; 5G New Radio- componenta de acces radio a infrastructurii 5G; Componentele de Open RAN și Open COREbazate pe separarea software-ului de hardware, care permit virtualizarea funcționalității rețelei radio sau rețelei core și au capacitatea de a rula sistemul pe echipamente CoTS (Commercial-of-the-Shelf) și pe interfețe deschise; Edge Computing, care permite reducerea distanței dintre utilizatori (aplicații) și servicii (date) și facilitează garantarea latențelor și debitului de transmisii, după cum sunt solicitate de servicii și aplicații.

Pe site-ul laboratorului, 5glab.orange.ro, vor fi deschise mai multe apeluri de identificare proiecte și colaborări care să beneficieze de infrastructura deschisă și de expertiza echipei din laborator. Sunt urmărite 3 tipuri de apeluri: pentru companii, pentru startup-uri și pentru proiecte de cercetare.

„Prin 5G Lab aducem în prezent, într-un mediu de laborator, o arhitectură de rețea unică în România, deschisă pentru testare. Inovația și proiectele de cercetare pe care le desfășurăm ne permit să descoperim alături de clienții și partenerii noștri cum pot contribui rețelele viitorului la crearea unor servicii digitale cu o experiență îmbunătățită a utilizatorilor, la eficientizarea proceselor și la un mai bun management al resurselor și a eficienței energetice”, precizează Emmanuel Chautard, Chief Technology Officer Orange România.

Prof. Dr. Ing. Tudor Prisecaru, Președintele Senatului Universității Politehnica din București explică faptul că „Institutul de cercetare CAMPUS a fost înființat pentru ca cercetătorii să își poată dezvolta soluțiile și produsele într-un mediu în care cercetarea poate fi dusă rapid în piață. Echipele din  Institutul de Cercetare CAMPUS sunt implicate în procesul de cercetare dincolo de rețelele 5G, iar dezvoltarea laboratorului 5G împreuna cu Orange va conduce la validarea și testarea soluțiilor de cercetare pentru ca acestea să poată fi transferate cât mai repede în piață”.

În prezent, reţeaua Orange 5G este disponibilă în București, acoperit 100% 5G, și în alte 14 orașe: Bragadiru, Brașov, Chitila, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni, Predeal, Timișoara și Voluntari.

Institutul de Cercetare pentru Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative, parte a Universității Politehnica din București, are 42 de laboratoare de cercetare de la nanomateriale și nanostructuri, până la Inteligență artificială, Comunicații sau Energie Verde.