Samsung SmartThings Find are peste 70 de milioane de dispozitive de asistenţă

Ecosistemul Samsung SmartThings Find, lansat în octombrie 2020, depăşeşte în prezent 70 de milioane de dispozitive de asistență.

SmartThings Find[1] le permite utilizatorilor Galaxy să-și localizeze smartphone-urile, tabletele, smartwatch-urile și căștile Galaxy înregistrate, utilizând tehnologiile Bluetooth Low Energy (BLE) și ultra-wideband (UWB). De asemenea, aceasta poate ajuta în detectarea obiectelor personale, precum chei, genți și biciclete, care prezintă atașat unul dintre dispozitivele Samsung SmartTag, conectate prin Bluetooth, de la Samsung.

Peste jumătate dintre utilizatorii Galaxy SmartTag îl atașează la cheile casei sau la cheile mașinii, urmate îndeaproape de rucsac, portofele și biciclete. Începând de săptămâna viitoare, utilizatorii Galaxy vor putea folosi două noi funcții SmartThings Find[2]. În primul rând, utilizatorii se vor putea folosi acum de asistentul vocal Bixby[3] pentru a activa căutările prin Galaxy SmartTag fără să mai fie nevoie de utilizarea mâinilor. Aceștia își pot găsi cu ușurință lucrurile, rostind numele SmartTag-ului către Bixby; de exemplu, dacă utilizatorul întreabă „Bună Bixby, unde este bicicleta mea?”, Bixby o va găsi imediat și va afișa locația exactă.

În plus, noua caracteristică Unknown Tag Search poate detecta un Galaxy SmartTag străin, în cazul în care cineva folosește aceste dispozitive cu alte intenții. Prin apăsarea unui buton de pornire, Unknown Tag Search va căuta SmartTag-uri necunoscute și va furniza o listă cu astfel de dispozitive în urma căreia utilizatorii pot vedea concret dacă cineva încearcă sau nu să le urmărească în secret locația.

Ca memento, toate datele utilizatorului SmartThings Find sunt criptate și protejate printr-un ID privat ales aleatoriu, care se schimbă la fiecare 15 minute, asigurându-se că locația dispozitivului nu este dezvăluită nimănui, cu excepția proprietarului.


[1] Necesită o configurare inițială pe un smartphone Samsung Galaxy care rulează Android 8.0 sau o versiune mai recentă și o memorie RAM de 2,0 GB sau mai mare și opțiune pentru urmărirea locației prin serviciul SmartThings Find al aplicației SmartThings.

[2] Necesită cea mai recentă versiune a aplicației SmartThings, care va fi actualizată continuu prin Samsung Galaxy Store și Google Play Store, începând de săptămâna viitoare.

[3] Permis pe smartphone-urile Galaxy care rulează Android 8.1 sau o versiune mai recentă.