Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Premieră Orange: primul apel de date de tip uRLLC prin rețeaua de tip StandAlone (5G SA)

Orange România anunţă o nouă premieră la nivel național în domeniul inovației în infrastructura de rețea, prin implementarea de tip uRLLC (Ultra-Reliable Low Latency Communications) și a eMBB (Enhanced Mobile Broadband), ambele noi tehnologii folosind rețeaua de tip StandAlone (5G SA) bazată pe componenta de core a infrastructurii 5G Standalone Private Mobile Radio. Astfel, a rezultat un apel de date ce folosește nativ doar infrastructura 5G demonstrând performanțe îmbunătățite, mult mai puternice, cu latență de sub 5ms prin implementare uRLLC și o capacitate mult mai mare de transfer a datelor, susţin oficialii companiei.

Photo credit Orange Romania

Noile performanțe în arhitectura de rețea 5G SA reprezintă baza dezvoltării celor mai noi și inovatoare tehnologii de comunicații, un pas important pentru evoluția următoarelor generații de rețele, mai eficiente și mai agile. Prin evidențierea latenței extrem de reduse și a vitezei de maximum 1.4 Gbps se demonstrează capabilitățile reale pentru a susține mai departe viitoarele nevoi specifice de conectivitate și de digitalizare ale partenerilor de business, permițând industriilor să se pregătească pentru utilizări viitoare ce vor include aplicații de tipul industry 4.0 și gestionarea unui volum mare de informaţii și de conexiuni în reţea. 

Image credit Orange Romania

Care este legătura dintre 5G Lab şi Digitalizare

Testul a fost realizat în Orange 5G Lab, primul laborator 5G din România, care are în dotare tehnologii ce vor fi disponibile în rețeaua comercială în viitor, astăzi putând fi testate doar în mediu de laborator. Orange deţine o arhitectura de rețea unică în România prezentă în 5G Lab, ce permite desfășurarea unor proiecte de inovare și cercetare, care poate să susţină digitalizarea mai multor sectoare economice cu ajutorul 5G, precum agritech, orașe inteligente, mașini autonome, transport și logistică, e-health, securitate cibernetică, tehnologie verde etc.

5G Lab este o inițiativă Orange realizată în colaborare cu Institutul de Cercetare UPB CAMPUS, care își propune să sprijine cercetătorii, startup-urile și companiile care doresc să își testeze în avans soluțiile bazate pe 5G și să inoveze în jurul acestei tehnologii. Orange 5G Lab face parte dintr-o inițiativă internațională a grupului Orange care își propune să sprijine actorii economici și cercetătorii să descopere valorile, utilitatea și oportunitățile aduse de 5G și să dezvolte soluții care vor face diferența în economia digitală.

Care sunt companiile din ecosistemul 5G Orange din România

În prezent, companii românești și startup-uri derulează, alături de Orange, proiecte 5G ce se materializează în servicii sau produse cu impact pozitiv în calitatea vieții oamenilor. Astfel, Bosch şi Orange testează, folosindu-se de tehnologia 5G, diferite soluții ce vor contribui, în viitor, la îmbunătățirea siguranței rutiere, economisirea de energie și creșterea eficienței în trafic.

Un alt proiect realizat pe structură 5G, susținut însă de Orange 5G Lab, este soluția Safe City, dezvoltată de startup-ul SecurifAI, pentru proiecte de siguranță publică. Flexibilitatea operațională și timpii reduși pentru furnizarea datelor sunt două dintre principalele beneficii ale noii arhitecturi.

Tot cu ajutorul infrastructurii 5G și a resurselor din 5G Lab, clinica Telios Care a îmbunătățit o soluție de telemedicină ce asigură consultații medicale profesionale la distanță, prin telefon sau conferințe video. Toate acestea sunt posibile datorită flexibilității de a aloca rapid resurse de rețea sub forma unui slice (slice uRLLC – Ultra Reliable Low Latency Communications). Latența redusă, de sub 5 ms, este esențială pentru trimiterea măsurătorilor către medic în timp real și efectuarea consultației video (slice eMBB – Enhanced Mobile Broadband) care se întâmplă în paralel cu acestea.

Care sunt proiectele europene în care este implicată Orange România

Orange este implicată activ, încă din 2017 în proiectele de cercetare și inovare 5G-PPP din cadrul programului european Horizon 2020, precum Vital-5G, 5GASP, 5G-VICTORI, SLICENET, MATILDA, proiecte care își propun să definească arhitectura 5G, să contribuie activ la standardizarea noii tehnologii și să demonstreze aplicat funcționalitatea noii arhitecturi.

Recent, o serie de proiecte ce au la bază tehnologia 5G dezvoltată de Orange România împreună cu partenerii săi, printre care Alba Iulia Smart City, Navrom Galați, parteneriatele cu companiile Bosch în Cluj și Continental în Iași și Timișoara, au fost incluse în raportul european „5G, beyond 5G, and 6G Activities Promoted by Member States” publicat de către Asociația 6G-IA, una dintre vocile industriei europene pentru dezvoltarea și evoluția 5G. Astfel, eforturile Orange de implicare în dezvoltarea soluțiilor bazate pe 5G au fost, încă o dată, recunoscute la nivel internațional.