Noua cameră termică de la D-Link poate măsura simultan temperatura corporală a 30 de persoane

D-Link lansează camera DCS-9500T pentru detectarea temperaturii corporale. Kit-ul de scanare all-in-one DCS-9500T include o cameră termografică cu două lentile, echipament de calibrare BlackBody și software de management.

Prin tehnologia de imagistică termică cu AI, camera DCS-9500T poate identifica dacă o persoană are temperatură ridicată și va declanșa automat alarma în cazul în care aceasta este detectată. Se poate detecta rapid temperatura corporală pentru un grup de până la 30 de persoane simultan, cu o acuratețe de ±0.3°C. Camera se poate folosi pentru a monitoriza spații mari, zone aglomerate cum ar fi școli, fabrici, clădiri de birouri, aeroporturi sau spitale.

Dispozitivul all-in-one pentru detectarea stării febrile include o cameră de înaltă precizie cu lentile termice wide-angle, precum și cu un sensor termic Uncooled Microbolometru IRFPA 400×300, care în cadrul procesului de identificare a persoanelor cu temperatură permite obținerea de imagistică termală. Împreună cu senzorul de imagistică optică Full HD, camera poate crea imagini de înaltă fidelitate prin suprapunerea imaginilor termice cu cele optice, se arată într-un comunicat al companiei.

DCS-9500T utilizează tehnologie unică bazată pe AI și tehnologie intuitivă de recunoaștere facială, totul integrat în software-ul de management.

Soluția de detectare a temperaturii este compatibilă cu standardul ONVIF, ceea ce facilitează integrarea în sistemele existente, incluzând şi suport PoE pentru a fi simplu de instalat în spații mari cum ar fi universități, aeroporturi și spitale.

Caracteristicile camerei DCS-9500T:

  • Măsoară în timp real temperatura corporală a unui grup de până la 30 de persoane simultan, pe o rază de 30m;
  • Lentile duble cu sensor termal de înaltă rezoluție (400 x 300 pixeli) și Full HD (1920 x 1080 pixeli), sensor tehnologie CMOS;
  • Acuratețe temperatură ±0.3°C;
  • Sistem de alarmă sonoră (2 x interfețe);
  • Instantanee cu citirea temperaturii;
  • Funcție de recunoaștere facială;
  • Alarmă pentru persoane necunoscute și cunoscute (pe baza datelor încărcate în prealabil în baza de date);
  • Posibilitate de a seta interval temperatură;
  • Funcție căutare temperatură;
  • Software ce poate gestiona până la 32 de camere.

DCS-9500T este proiectată pentru detectarea rapidă a temperaturii la suprafața pielii în vederea scanării preliminare a unui spațiu public. Camera nu este concepută să măsoare temperatura corpului care trebuie confirmată în continuare cu ajutorul dispozitivelor de măsurare clinică. Funcția de recunoaștere facială presupune preîncărcarea imaginii faciale a persoanelor într-o bază de date și poate necesita consensul acestora. Utilizarea echipamentului de înregistrare audio sau video pentru a înregistra o persoană fără cunoștința și consimțământul acesteia este interzisă în anumite țări sau jurisdicții. Utilizatorul final își asumă toată responsabilitatea pentru respectarea legilor locale aplicabile.