Microsoft Ignite 2019 reunește anul acesta în Orlando, Florida, peste 26.000 de implementatori și factori de decizie IT, dezvoltatori, experți în date și alți profesioniști din întreaga economie, pentru a experimenta cele mai recente inovații tehnologice.
“Trăim într-o lume în care fiecare companie este o companie de software, iar tehnologia este puternic integrată în toate procesele de lucru ale companiei și în productivitatea individuală a angajaților, rolul dezvoltatorilor devenind tot mai important.”, precizează Frank Shaw, Corporate Vice President, Communications, Microsoft.
Săptămâna aceasta, Microsoft va prezenta în cadrul Ignite 2019 o gamă largă de soluții și servicii noi pentru a ajuta companiile să își folosească datele în avantajul lor, să îi ajute pe angajați să-și dezvolte rapid expertiza și să profite de principalele instrumente Azure, indiferent de furnizorul de cloud pe care îl folosesc.
Este o perioadă în care perspectivele augmentate de puterea AI-ului și securitatea sunt esențiale. Inteligența artificială este integrată în actualizările și funcționalitățile noi și puternice care se găsesc în instrumentele folosite deja de utilizatori în fiecare zi. La fel de ferm este și angajamentul pe care Microsoft îl are față de securitate și confidențialitate. Abordarea companiei de a investi în funcționalități integrate în soluția de bază, dar și puterea integrării acestora în cloud ajută clienții să facă față unora dintre cele mai mari provocări de securitate și conformitate cu care se confruntă.
Iată câteva dintre principalele noutăți prezentate în cadrul Microsoft Ignite 2019:
• Microsoft lansează Azure Synapse Analytics, un nou serviciu care îmbină capabilitățile Azure SQL Data Warehouse cu noi îmbunătățiri care vor ajuta clienții să își folosească datele într-un mod mult mai rapid și mai sigur, centralizând informații din toate sursele de date, depozitele de date (data warehouse) și sistemele de analiză de tip big data.
• Acum, este disponibil și un preview Azure Arc, ce oferă servicii și management Azure clienților de pe alte platforme cloud sau infrastructuri, inclusiv cele oferite de Amazon și Google.
• Microsoft lansează public și un preview al unei noi capabilități de automatizare a proceselor robotizate în Power Automate (fostul Microsoft Flow) numită UI flows, care permite utilizatorilor să transforme sarcinile manuale în fluxuri de lucru automatizate prin înregistrarea și redarea acțiunilor realizate de oameni pe un software care nu suportă automatizare API, cu experiență point-and-click. Datorită acestei actualizări, Power Automate este o platformă de automatizare end-to-end completă.
• Project CORTEX – primul serviciu Microsoft 365 de la lansarea Microsoft Teams și un element esențial al viziunii Microsoft de a transforma cunoaștințele și procesul de învățare al clienților companiei. Acest nou instrument reprezintă un mix între un organizator puternic de conținut enterprise și un asistent digital, care pune la dispoziția angajaților informațiile de care aceștia au nevoie în contextul propriilor procese de lucru.
- Noi experiențe în Microsoft 365 orientate către oameni, astfel încât aceștia să-și poată îndeplini cât mai bine sarcinile. Câteva dintre cele mai relevante experiențe care vor contribui la ușurarea sarcinilor de zi cu zi sunt:
o Play My Emails în Outlook pentru iOS Cortana, care folosește recunoașterea vocii și a limbajului natural pentru a citi în mod inteligent e-mailurile primite și a transmite modificările din program, permițând utilizatorului să țină pasul cu e-mailurile chiar și atunci când este ocupat cu o altă sarcină.
o Noua îmbunătățire a vocii din Stream utilizează algoritmi de învățare automată pentru a detecta și elimina zgomotul de fundal nedorit din orice videoclip, printr-un singur clic.
o Cu noul buton Teams Chat din Outlook utilizatorii pot muta ușor conversațiile din e-mail într-un chat Teams.
• Microsoft lansează și Microsoft Edge și Microsoft Bing, actualizate cu soluții unice, inclusiv o soluție care unește internetul cu intranetul prin intermediul Microsoft Search din Bing, precum și o protecție puternică prestabilită a confidențialității și posibilitatea de a trece de la căutarea web direct în aplicațiile Microsoft Office.
Sesiunea de keynote susținută de Satya Nadella, CEO Microsoft, poate fi urmărită live sau on-demand pe pagina dedicată Microsoft Ignite 2019, pagină care va cuprinde și cele mai importante momente din timpul conferinței.
Mai multe detalii despre noutățile anunțate, dar și posibilitatea de a viziona peste 1.000 de sesiuni interesante, sunt disponibile aici. Microsoft Ignite oferă o analiză cuprinzătoare a viitorului tehnologiei enterprise, precum și o notă de inspirație, oportunitatea de instruire și posibilitatea de a lega conexiuni care îi ajută pe participanți să-și dezvolte afacerile.