HUAWEI P50 Pro, în precomandă încă o săptămână, la 5499 lei, la pachet cu FreeBuds Pro

Noile telefoane Huawei, P50 Pro și P50 Pocket, vin cu  tehnologie True-Chroma Image Engine, P50 Pro fiind echipat cu un senzor multi-spectru de lumină ambientală de nouă generație, care permite camerei să captureze culorile pe măsură ce utilizatorii le văd, sprijinind gama de culori P3 pentru ajustarea fină.

Cele două modele sunt disponibile pentru precomandă online pe www.huaweistore.ro. Prețul recomandat al HUAWEI P50 Pro este de 5.499 lei, la pachet cu HUAWEI FreeBuds Pro Ceramic White, iar HUAWEI P50 Pocket este disponibil la prețul recomandat de 6.499 lei și vine la pachet cu HUAWEI FreeBuds Lipstick. Până la sfârșitul lunii februarie, cumpărătorii produselor din seria P pot achiziționa serviciul de garanție extinsă pentru 1 an la jumătate de preț.

Matricea camerei prezentă în HUAWEI P50 Pro cuprinde două lentile – o lentilă RGB și o lentilă monocromă – și un senzor cu spectru multiplu. Lentilele RGB sunt similare cu cele ale unei celule ochiului uman, responsabile pentru canalele RGB și percepția luminozității. În timp ce lentila monocromă percepe luminozitatea în scenarii cu lumină redusă, senzorul multi-spectru citește spectrul de lumină complet al scenei actuale.

Prin ani de cercetare și dezvoltare, Huawei a lansat un senzor multi-spectru cu 10 canale pentru a obține informații mai precise despre mediu, bazate pe percepția culorii ochiului uman. Datorită invenției acestui nou canal color, un secol de studiu asupra științei culorilor poate fi aplicat acum pe senzorul multi-spectru cu 10 canale. Acest senzor multi-spectrul de lumină ambientală de nouă generație poate citi aproape întregul spectru de lumină. Crește astfel semnificativ performanța fotografierii la lumină scăzută. Senzorul poate identifica cu 50% mai mult din spectrul de culori și cu 20% mai puține nereguli cromatice pentru reproducerea și îmbunătățirea rezoluțiilor mai precise.

Pe măsură ce semnalele imaginii sunt procesate, soluția software calibrează  automat culoarea, dispozitivul reproducând fidel pe ecran ceea ce văd utilizatorii. HUAWEI P50 Pro oferă o abordare inedită pentru înlocuirea modulelor tradiționale AWB și CC pentru captivarea culorilor reale, prin  algoritmul HUAWEI P50 Pro AI Color Constancy.

Mergând dincolo de seria P40, P50 Pro efectuează acum o ajustare fină pentru peste 2.000 de culori în loc să optimizeze blocul de culoare prioritar numai în gama de culori RGB.