Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, prin rectorul Mihnea Costoiu și Honeywell, prin Mihai Brană, Managing Director, au inaugurat astăzi un nou laborator, denumit Centrul de Instruire Honeywell pentru Surse Regenerabile de Energie, careva funcționa în cadrul Facultății de Energetică.
În laborator vor putea fi instruiți, în fiecare an, câteva sute de studenți care vor învăța astfel să lucreze cu software-uri de ultimă generație dezvoltate de Honeywell și, în același timp, să testeze aceste soluții.
Laboratorul de la Facultatea de Energetică este dotat cu două sisteme modulare de instruire pentru producerea energiei din surse regenerabile – unul pentru tehnologia specifică energiei eoliene (Wind Energy Training System) și unul pentru tehnologia specifică energiei solare (Solar Energy Training System). Ambele sunt monitorizate și controlate de un sistem simulat de tip DCS (Distributed Control System) dezvoltat de Honeywell, numit Experion PKS, care rulează pe un server de înaltă performanță, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.
Studenții vor putea accesa și un sistem simulat de DCS-C300 (cel mai puternic controller de DCS din gama Honeywell), ce poate fi integrat cu multiple alte sisteme de automatizare, de la diverși furnizori.
Acesta este cel de-al șaptelea laborator universitar inaugurat de Honeywell în cadrul universităților din România, ca urmare a colaborării strânse dintre companie și sistemul de învățământ. La acest moment, numărul laboratoarelor deschise de Honeywell în cadrul Universității POLITEHNICE din București este de patru, alte trei funcționând la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești.