Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win

Festivalul internaţional „George Enescu”: Dirijorul Vladimir Jurowski susține două concerte, pe 13 și 14 septembrie 2023, la Sala Palatului

Renumitul dirijor Vladimir Jurowski revine la Bucureşti, unde va susţine două concerte, miercuri şi joi, în cadrul Festivalului internaţional „George Enescu”, alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze. Detalii AICI și AICI
 
Cele două concerte vor avea loc miercuri, 13 septembrie de la ora 20,00, şi joi, 14 septembrie la ora 19,30, la Sala Mare a Palatului, în seria „Mari orchestre ale lumii”.

Pianistul Yefim Bronfman va urca pe scenă miercuri seară, alături de Vladimir Jurowski, programul serii cuprinzând Preludiul operei Tristan şi Isolda de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră op. 54 de Robert Schumann şi Simfonia nr. 4 în sol major de Gustav Mahler, alături de soprana Louise Alder.

Violonista Vilde Frang este invitata celui de al doilea concert, iar în program vor fi prezentate lucrările White Interment de Victoria Poleva, Concertul pentru vioară şi orchestră de Alban Berg şi Simfonia Alpilor op. 64 de Richard Strauss.

Vladimir Jurowski s-a implicat activ în valorificarea şi susţinerea moştenirii muzicale a celui mai mare compozitor român, George Enescu, începând cu 2005, când a venit pentru prima dată la Festivalul Enescu alături de Orchestra Filarmonicii din Londra.

După ce a dirijat Simfonia a treia a lui George Enescu cu Orchestra Filarmonică din Londra pe scena Festivalului Enescu în 2013, Vladimir Jurowski a interpretat simfonia lui Enescu la Royal Festival Hall din Londra, iar opera Oedipe a fost prezentată în deschiderea Festivalului Enescu, ediţia 2017.

În perioada 2017 – 2021 a fost director artistic al Festivalului internaţional George Enescu, fiind un promotor entuziast al muzicii enesciene în spaţiul internaţional.

Vladimir Jurowski s-a născut la Moscova, unde a studiat Conservatorul, continuând apoi studiile la Berlin şi Dresda.

Debutul său internaţional a avut loc în 1995, la Festivalul Wexford, unde a dirijat opera Noapte de mai de Rimski-Korsakov, în acelaşi an ajungând şi pe scena celebrei Royal Opera House din Londra, unde a dirijat Nabucco de Verdi.

Au urmat numeroase apariţii pe cele mai mari scene ale lumii precum New York Metropolitan Opera, La Scala din Milano, Opera din Paris, Teatrul Bolşoi din Moscova sau Opera de Stat din Dresda. A fost dirijorul principal al Orchestrei Operei Comice din Berlin (1997 – 2001), director muzical al Festivalului Glyndebourne din Marea Britanie (2001 – 2012), director artistic al Festivalului internaţional George Enescu (2017 – 2021), director artistic al Orchestrei Academice de Stat a Federaţiei Ruse „Evgeny Svetlanov” (2011 – 2021) şi dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Londra (2007 – 2021), unde deţine şi azi titlul de dirijor emerit.

În prezent, este dirijor principal şi director artistic al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin, director muzical al Operei de Stat Bavareze şi artist principal al Orchestra of the Age of Enlightenment din Londra.