Eşti interesat să ajuţi la digitalizarea instituțiilor publice? Poţi câştiga chiar şi 10.000 euro la „Challenge Accepted Hackathon”

Școala Informală de IT organizează online cea de-a VII-a ediție a „Challenge Accepted Hackathon” între 25-27 iunie, unde peste o sută de specialiști IT vor lucra pentru proiecte de digitalizare a ONG-urilor sau instituțiilor publice: școli, spitale, primării, consilii locale, autorități centrale.

Participanții sunt mentori și cursanti ai Școlii Informale de IT, profesioniști ai unor renumite companii de IT, developeri, arhitecți software, dar și tineri antreprenori și pasionați de IT. Aceștia vor crea prototipuri funcționale de aplicații software pentru instituțiile publice care înscriu în competiție nevoi sau probleme cu care se confruntă din cauza birocrației și nu numai.

Juriul Hackathonului va alege un MVP („Minimum Viable Product”) pentru a intra în perioada de incubare și a fi transformat în aplicație funcțională. Acceleratorul de business InnovX-BCR va oferi echipei câștigătoare un premiu de 10.000 de euro, iar echipele care se vor clasa pe locul al II-lea și al III-lea vor primi premii constând în obiecte și echipamente tehnice.

Cei care doresc să se alăture evenimentului ca participanți ori să propună un „challenge” (o idee de software), se pot înscrie pe site-ul challenge.scoalainformala.ro, până pe 24 iunie.

“Până acum am primit peste 35 de challenge-uri, atât din zona autorităților locale urbane sau rurale, cât și din educație sau medicină. Ideile selectate vor fi prezentate de către inițiatori în fața tuturor participanților la hackathon, urmând ca aceștia să aleagă proiectele pentru care vor aloca timp și know-how. La final vor fi lansate prototipuri software care să ușureze interacțiunea cetățenilor cu diverse autorități publice, să reducă birocrația sau să ajute medicii în permanenta lor luptă pentru sănătate”, precizează Mihai Talpoș, Co-fondator Școala Informală de IT.