VIDEO Doina BANCIU, AOSR @ GALA LADIES 4TECH 2023: Am lansat un program de cercetare pentru transformare digitală destinat tinerilor.

Doina BANCIU – Vicepreşedinte – AOSR @ GALA LADIES 4TECH 2023 organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 24 martie 2023, la Grand Hotel Continental.

Foto: Cristi Chivu

Am absolvit Universitatea Politehnica din Bucureşti, vin din zona tech şi am un doctorat în ingineria sistemelor obţinut înainte de 1989.

Primul loc de muncă a fost la ICI Bucureşti, instituție pe care am condus-o timp de 15 ani, până la retragere.

Eu fac parte dintr-o altă generație și am dat curs invitației la acest eveniment din curiozitate, pentru că am vrut să văd ce se întâmplă acum și aici cu tinerele care conduc.

Am ascultat la GALA LADIES 4TECH discursuri inteligente, coerente, cu conținut, cu idei, încât, dacă cineva cu talent, cum este distinsa doamnă Ruxandra Săraru, aici de față, ar aduna aceste idei, ar ieși o carte de succes.

Am constatat că este o reală evoluție între zona existenței mele profesionale la vârsta dvs. și ceea ce este acum.

N-a fost foarte ușor în ICI Bucureşti. 40 de ani au condus bărbații, iar eu am fost prima femeie director general al institutului.

Când m-am angajat era o singură femeie care conducea un laborator într-un institut de 300 de salariați. În prezent, lucrurile s-au schimbat foarte mult.

M-am uitat foarte mult și la Guvernul nostru și am văzut că sunt doar două femei în Executiv. Putem spune că suntem misogini, din păcate.

Există în Franța o lege care obligă marile entități să aibă în structurile de conducere 50% femei și 50% bărbați.

Experiența mea de viață mi-a arătat că femeile au empatie, sunt mult mai serioase și mai profunde decât bărbații în multe situaţii și, chiar dacă femeilor nu li se permite, așa cum li se permite bărbaților, ele pot face foarte multe lucruri mai bine decât bărbații.

Susțin foarte multe tinere, prin toate canalele, să ajungă în poziții de conducere.

Din experiența mea, pentru a avea succes în carieră, recomand tinerelor care ajung în poziții de conducere să mențină un balans între viața profesională și cea personală.

De asemenea, sunt prima femeie vicepreședinte în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR), instituție înființată în anul 1923 de către Constantin Angelescu, fost ministru al Educației și primul ambasador al României în SUA.

AOSR are în derulare un program în cadrul căruia, săptămânal, invităm o doamnă să-și prezinte experiența profesională.

De asemenea, am susținut un program de transformare digitală și, din puținele fonduri ale instituției, am lansat un program de cercetare pentru transformare digitală destinat tinerilor. Programul a fost foarte bine primit de tineri, care au depus foarte multe proiecte, majoritatea foarte bune.