Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib matrimoniale ploiești

VIDEO Conferinţa 5G Industrial 2020: Sergiu ZAHARIA, Cyber Security Officer, Huawei: 5G este 90% software şi are o securitate mult mai bună faţă de 3G şi 4G

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCILREVISTA COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV.RO au organizat pe 25 septembrie 2020 conferinţa online 5G INDUSTRIAL 2020: România – Şansele unei economii accelerate de IoT, WiFi, Cloud, 5G.

Sergiu ZAHARIA, Cyber Security Officer, Huawei Technologies:

„Deși standardul 5G are o securitate mult mai bună față de 3G și 4G, această tehnologie vine cu niște utilizări care sunt extinse și care ating inclusiv cetățeanul în mod direct. În acest context, securitatea 5G trebuie văzută de la un cap la altul, end to end.

Ce pot face specialiștii în privința securității 5G? Trebuie să reducem suprafața de atac a hacker-ilor, pentru că 5G este 90% software.

Trebuie să reducem această suprafață de atac în mediul industrial, în mediile critice până la un nivel minimal, foarte redus, așa cum vedem noi un avion de vânătoare pe un radar.

Cum putem face asta? Trebuie să ne asigurăm că toate device-urile care intră în zonele industriale, în fabrici, în cloud computing, toate aceste elemente trebuie să aibă o componentă software cu o suprafață cât mai mică, cu alte cuvinte trebuie să eliminăm liniile de cod în aplicație dacă nu este nevoie, să nu creăm meniuri suplimentare.

La nivel de standardizare, securitatea 5G este mai ridicată, avem îmbunătățiri și în zona criptografică, cu criptare inclusiv la nivel radio. Spre deosebire de un VPN, o rețea 5G virtualizează toate componentele hardware.

Există standarde de securitate dezvoltate de Huawei și ceilalți producători de echipamente. Există un evaluator independent, care evaluează gradul de securitate al echipamentelor după niște proceduri agreate de toti jucătorii.

Cu fonduri pentru cercetare de 20 miliarde de dolari, Huawei desfășoară acțiuni pentru promovarea produselor companiei. Prin România circulă un truck, acum e la Timișoara, și cei interesați pot să vadă efectiv la lucru tehnologiile noastre, am testat mănuși extrasenzoriale, virtual reality și augmented reality și alte aplicații.”