Chatbotul Timea de la TotalSoft lucrează gratuit pentru clienţi în perioada pandemiei

TotalSoft pune gratuit la dispoziţia partenerilor din România chatbot-ul Timea care digitalizează procesele de HR. „Acest demers vine în contextul pandemic actual în care protejarea sănătății și siguranței angajaților este principala prioritate a TotalSoft”, precizează oficialii companiei.

Chatbotul Timea acoperă 80% dintre procesele desfăşurate în cadrul departamentului de HR, semnând cereri de concediu, cereri medicale sau răspunzând la întrebările cele mai frecvente ale angajaților. Timea este conectată la soluția Charisma HCM care procesează datele a peste 600.000 de angajaţi, aproximativ 12% din totalul forței de muncă din România, care activează cu preponderență în industriile retail, distribuție, financiar, producție, servicii, construcții, agricultură, energie și medicală.

„Cu toții știm cât de consumatoare de timp pot fi anumite cereri îndreptate către HR. Timea reprezintă o interfață prietenoasă, care răspunde rapid la întrebări precum cele legate de managementul timpului, eliberarea de adeverințe și alte documente standard de HR, administrare date personale, proceduri interne sau acces la date de contact ale colegilor. Feedback-ul primit de la clienții care îl folosesc zi de zi este unul pozitiv, aceștia reușind să automatizeze activităţile repetitive, specialiștii HR putându-se astfel concentra pe activităţi care aduc valoare adăugată”, explică Mihai Gavan, Charisma HCM Global Sales Director, TotalSoft.

De exemplu, pentru o companie din domeniul Oil&Gas, cu peste 3.500 de angajați, se pot automatiza peste 7000 de astfel de activități într-o singură lună, activități care, în lipsa unei soluții, ar fi necesitat un efort de cel puțin 350 de ore.

“În contextul actual în care siguranța și sănătatea angajaților noștri este o prioritate pentru Grupul KMG International, noua aplicație susține eforturile de a optimiza interacțiunea departamentului de HR cu angajații, dar și de a reduce timpul de rezolvare a cererilor acestora. În plus, angajații nu trebuie să  se mai deplaseze la sediu pentru fiecare solicitare și răspunsul e imediat, oferit la orice oră. Implementarea acestei soluții tehnice este în linie cu direcția strategică adoptată de Grup încă din 2015 pentru digitalizarea activităților și operațiunilor sale, care vizează îmbunătățirea modelului de afaceri și a funcțiilor de business, a modului de raportare și de generare de noi venituri și oportunități în toate ariile de activitate”, susţine Adrian Stoian, Head of Human Resources Services Center and Travel din cadrul KMG ROMPETROL Services Center.