Cercul solidarITății: Donează echipamentele IT pe care nu le mai folosești comunităților defavorizate

0

ECOTIC și GreenWEEE, cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT și Ateliere fără Frontiere, desfășoară în perioada 5 iunie – 20 octombrie 2020 campania Intră în cercul solidarITății! Campania se derulează în contextul digitalizării accelerate cauzate de pandemie, care a evidențiat gradul redus de acces la tehnologie pe care îl au comunitățiile defavorizate. Mai precis, 32% dintre elevii din România nu au acces la echipament electronic.

Companiile mari și mici sunt invitate să doneze echipamentele IT care altfel ar fi casate și să contribuie la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate. Echipamentele predate vor fi pregătite pentru reutilizare de către Ateliere fără Frontiere urmând a fi apoi donate.

În vederea predării laptopurilor, unităților centrale și a monitoarelor se va completa formularul disponibil aici. Școlile, centrele de plasament sau ONG–urile care doresc să beneficieze de aceste dotări sunt invitate să se înscrie aici pentru a putea beneficia de echipamente IT donate.

În urmă recondiționării, multe computere vor căpăta o nouă viață prin utilizarea lor de către școli, centre de plasament sau ONG-uri” a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Perioada prin care trecem necesită un mod mai responsabil de a gestiona produsele și materialele pe care le folosim. În cazul aparatelor electronice folosite, reutilizarea prezintă o provocare și o oportunitate, de a reducere „decalajul digital” și de a oferi dispozitivele testate persoanelor care au nevoie de ele. Ca reciclator, susținem extinderea duratei de viață a dispozitivelor, scopul nostru fiind să conservăm resursele naturale și să protejăm mediul înconjurător” susţine Marius Costache, Director General Green WEEE.

Campania este lansată de Ziua Internațională a Mediului 2020, cu tema Timpul pentru natură.

Mai multe detalii despre campania  Intră în cercul solidarITății! sunt disponibile aici.