VIDEO Lansare GapMinder Fund II, cel mai mare fond de capital de risc din România cu focus pe startup-uri tech – prima investiție, Genezio

Conferința de lansare a Gapminder Fund II – cel mai mare fond de capital de risc din România axat pe piața start-up-urilor de tehnologie cu un capital de 80 de milioane de euro.

Prima tranzacție încheiată cu noul vehicul de investiție este Genezio.

Genezio este un startup lansat în 2023 pentru a crea instrumente care să ajute dezvoltatorii să automatizeze crearea de aplicații și care a obținut o rundă pre-seed de 2 milioane de dolari, condusă de GapMinder VC.

Start-up-ul Genezio va utiliza suma pentru a implementa strategia de lansare pe piață și pentru a dezvolta funcții pentru companii, în prezent platforma fiind utilizată pentru aplicații web, mobile, blockchain, AI și de automatizare.

Aceasta este prima investiție a Gapminder Ventures prin cel de-al doilea fond (GapMinder Fund II). Investiția a fost realizată împreună cu Underline Ventures și un grup de angel investors.

Genezio reunește o parte din fosta echipă de conducere de la VECTOR WATCH UK LIMITED și Fitbit (now part of Google) : antreprenorul în serie Andrei Pitis în calitate de CEO, Bogdan Ripa – fost manager UiPath – în calitate de Chief Product Officer și Iulian-Bogdan Vlad în calitate de Chief Technology Officer, cărora li s-a alăturat Paula Cionca (Avasiloaie) în calitate de Chief Marketing Officer.

Aceștia s-au reunit uniți de convingerea că instrumente precum Copilot și ChatGPT vor ajuta programatorii să scrie cod, iar așteptările lor față de platformele cloud se vor schimba radical. Ideea de la care au pornit cei patru cofondatori a fost de a construi o platformă care să ofere o abordare mai simplă codării și implementării, facilitând generarea de cod atât pentru Large Language Models (LLM), cât și pentru front-end și back-end. Acest lucru va reduce timpul de lansare pe piață și costurile pentru cloud.