Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

VIDEO Călin RANGU, CIO Council @ Conferinţa Transformarea Digitală Fiscală: Pentru modernizarea sistemelor IT din instituțiile statului, decidenții ar trebui să renunțe la cârpeala acestora și să facă un salt semnificativ, așa cum s-a întâmplat cu telefonia mobilă în urmă cu peste 20 de ani

Călin RANGU – Vicepreşedinte, CIO Council @ Conferința Transformarea digitală fiscală a României, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 21 aprilie 2023 la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Dezvoltarea continuă de aplicații creează, din perspectivă tehnică, un potențial de risc major. Când dezvolți cu resurse interne pe o infrastructură veche, practic faci o cârpeală, care va îngreuna activitatea instituției respective.

VIDEO

În acest context, o abordare top down este mult mai utilă. Recomand ANAF parcurgerea unui studiu realizat de Consiliul Fiscal, pe care l-am făcut public în 2022. Capitolul 4 al studiului conține o serie de propuneri în urma analizei situației actuale și a aspectelor constatate.

Abordarea noastră la CIO Council este una managerială, noi ne gândim care sunt serviciile pentru cetățeni. Aceste servicii trebuie să se bazeze pe niște aplicații și în spatele lor este o arhitectură IT. Noi milităm foarte mult pentru conceptul CIO Guvernamental, care lipsește în prezent.

CIO Council include persoane cu expertiză în domeniul IT, în domeniul serviciilor care au în spate o infrastructură IT. Personal, am fost CIO într-o bancă de talie foarte mare din România. Am colegi care au ocupat poziții CIO și în alte domenii, cum ar fi pharma. Noi am pus expertiza noastră la dispoziția autorităților fără a cere nimic în schimb.

Trebuie să existe o abordare strategică, iar această abordare strategică trebuie să se bazeze pe o structură, să indice care vor fi serviciile IT pe care autoritățile vor să le ofere cetățenilor, în cât timp se vor implementa, ce aplicații vor fi disponibile, care va fi arhitectura de date și atunci putem vorbi de big data și de momentul adevărului.

În acest moment, este posibil să existe mai multe versiuni ale adevărului. Spre exemplu, sunt sunat de la bancă și sunt întrebat dacă vreau un card de credit, în condițiile în care am un card de credit și discuția cu funcționarul din bancă îmi consumă timpul și mă enervează.

Noi stăm la dispoziția autorităților pentru a oferi această expertiză, care cu siguranță va aduce avantaje pentru toată lumea.

În privința modernizării sistemelor IT existente în diverse instituții, decidenții ar trebui să renunțe la cârpeala acestora și ar trebui să se meargă pe varianta unui salt semnificativ, așa cum s-a întâmplat cu telefonia mobilă în urmă cu peste 20 de ani. În prezent, datorită acelui salt și evitării greșelilor făcute de alții, România are acum cele mai bune viteze la internet.