Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Riscuri Globale în 2024: dezinformarea conduce în topul riscurilor următorilor 2 ani, pe când amenințările privind mediul şi schimbările climatice ocupă primele 4 locuri ale deceniului

• Propagarea informațiilor false și dezinformarea sunt cele mai mari riscuri pe termen scurt (2 ani), în timp ce fenomenele meteo extreme și schimbarea critică a sistemelor Pământului reprezintă cele mai mari preocupări pe termen lung (10 ani), conform „Global Risks Report 2024” al World Economic Forum.

• Două treimi dintre experții globali anticipează formarea unei ordini globale multipolare sau fragmentate în următorul deceniu.

• Raportul subliniază necesitatea cooperării pentru rezolvarea problemelor globale urgente, acestea necesitând abordări și soluții noi.

• Citiți aici Global Risks Report 2024, descoperiți Global Risks Initiative, urmăriți conferința de presă aici și alăturați-vă conversației folosind #risks24.

WEF_The_Global_Risks_Report_2024

Global Risks Report 2024, realizat de către World Economic Forum, avertizează cu privire la peisajul global al riscurilor în care progresul în dezvoltarea umană este treptat erodat, lăsând statele și indivizii vulnerabili atât în fața unor riscuri noi cât și în fața celor recurente. În contextul schimbărilor sistemice în dinamica globală a puterii, climat, tehnologie și demografie, riscurile globale pun la încercare, până la limită, capacitatea de adaptare a lumii, rezultă din analiza a aproape două decenii de date privind percepția riscurilor mondiale.

Acestea sunt concluziile Global Risks Report 2024, lansat pe 10 ianuarie la Geneva, raport ce susține necesitatea cooperării pentru rezolvarea problemelor globale urgente, acestea necesitând abordări și soluții noi. Două treimi dintre experții globali anticipează formarea unei ordini globale multipolare sau fragmentate în următorul deceniu, în care puterile mijlocii și mari contestă și stabilesc – dar și impun – reguli și norme noi.

Raportul este realizat în parteneriat cu Zurich Insurance Group și Marsh McLennan şi se bazează pe opinia a peste 1.400 de experți globali în riscuri, factori de decizie politici și lideri din industrie chestionați în septembrie 2023. Rezultatele evidențiază o perspectivă predominant negativă pe termen scurt (2 ani) asupra lumii, din păcate, care se așteaptă să se agraveze pe termen lung (10 ani). În timp ce 30% dintre experții globali se așteaptă la o șansă crescută de catastrofe globale în următorii doi ani, aproape două treimi se așteaptă la aceasta în următorii 10 ani.

„O ordine globală instabilă caracterizată de narative polarizante și de nesiguranță, impactul în creștere temperaturii extreme și incertitudinea economică generează riscuri acceleratoare – inclusiv dezinformarea și propagarea informațiilor false”, susţine Saadia Zahidi, Director General, Managing Director, World Economic Forum. „Liderii mondiali trebuie să se unească pentru a aborda crizele pe termen scurt și pentru a pregăti terenul pentru un viitor rezilient, durabil și inclusiv.”

Ascensiunea dezinformării și a conflictelor

Preocupările cu privire la o criză persistentă a costurilor de trai și riscurile înlănțuite ale dezinformării și propagării informațiilor false conduse de inteligența artificială domină perspectiva asupra riscurilor din 2024. Legătura dintre dezinformare și neliniștea societală va ocupa un loc central în contextul alegerilor ce vor avea loc în mai multe economii majore în următorii doi ani. De asemenea, conflictul armat dintre țări reprezintă o preocupare majoră în următorii doi ani. Cu mai multe conflicte în desfășurare, tensiunile geopolitice subiacente și riscul de erodare a rezilienței societale creează posibilitatea de propagare a conflictelor.

Incertitudinea economică și declinul dezvoltării

Anii viitori vor fi marcați de incertitudinea economică persistentă și de creșterea decalajelor economice și tehnologice. Lipsa oportunităților economice este clasată pe locul șase în următorii doi ani. Pe termen lung, barierele în calea mobilității economice ar putea crește, excluzând segmente mari ale populației de la oportunitățile economice. Țările predispuse la conflicte sau vulnerabile la climă pot fi tot mai izolate de investiții, tehnologii și crearea locurilor de muncă asociate. În absența căilor către mijloace de trai sigure, indivizii pot fi mai predispuși la infracțiuni, militarizare sau radicalizare.

Planeta în pericol

Riscurile de mediu continuă să domine peisajul riscurilor pe toate orizonturile temporale. Două treimi dintre experții globali sunt îngrijorați de evenimentele meteorologice extreme în 2024. Vremea extremă, schimbarea critică a sistemelor Terrei, pierderea biodiversității și prăbușirea ecosistemelor, penuria de resurse naturale și poluarea reprezintă 5 dintre cele 10 riscuri considerate cele mai severe cu care se confruntă lumea în următorul deceniu.

Cu toate acestea, respondenții experți au fost în dezacord cu privire la urgența riscurilor – respondenții din sectorul privat consideră că majoritatea riscurilor de mediu se vor materializa pe o perioadă mai lungă decât societatea civilă sau guvernele, indicând creșterea riscului de a trece de un punct fără întoarcere.

Răspunsul la riscuri

Raportul îndeamnă liderii să-și reanalizeze acțiunile pentru abordarea riscurilor globale, recomandând concentrarea cooperării globale asupra construirii rapida a căilor de sprijin pentru lupta împotriva celor mai periculoase riscuri emergente. Soluțiile ar putea fi acorduri care abordează integrarea inteligenței artificiale în luarea deciziilor în conflicte. Cu toate acestea, raportul explorează și alte tipuri de acțiuni care nu trebuie să depindă exclusiv de cooperarea transfrontalieră, cum ar fi consolidarea rezilienței individuale și statale prin campanii de alfabetizare digitală privind dezinformarea și propagarea informațiilor false, sau stimularea cercetării și dezvoltării în domeniul modelării climatice și tehnologiilor cu potențial de accelerare a tranziției energetice, cu implicarea atât a actorilor din sectorul public cât și a celor din domeniul privat.

“Dezvoltările din zona inteligenței artificiale vor perturba radical perspectivele de risc pentru organizații, multe dintre ele luptând să reacționeze la amenințările generate de dezinformare, dezintermediere și calcul strategic greșit. În același timp, companiile trebuie să reevalueze lanțurile de aprovizionare care devin tot mai complexe în noul context geopolitic,al schimbărilor climatice și al amenințărilor cibernetice din partea unui număr tot mai mare de actori rău intenționați. Va fi nevoie de un efort continuu pentru a construi reziliența la nivel organizațional, de țară și internațional dar și de o cooperare mai mare între sectorul public și cel privat pentru a naviga în peisajul riscurilor aflate într-o transformare rapidă”, declară Carolina Klint, Chief Commercial Officer, Europe, Marsh McLennan.

La rândul său, John Scott, Head of Sustainability Risk, Zurich Insurance Group, declară: “Lumea trece printr-o transformare structurală semnificativă determinată de inteligența artificială, schimbările climatice, schimbările geopolitice și tranzițiile demografice. Riscurile cunoscute se intensifică și apar riscuri noi – dar acestea aduc și oportunități. Acțiunile colective și coordonate la nivel transfrontalier își au rolul lor, dar strategiile locale sunt critice pentru reducerea impactului riscurilor globale. Acțiunile individuale ale cetățenilor, companiilor și țărilor pot schimba echilibrul în reducerea riscurilor globale, contribuind la o lume mai luminoasă și mai sigură.”

Despre Global Risks Initiative – Inițiativa Riscurilor Globale

Global Risks Report este un pilon cheie al Global Risks Initiative a World Economic Forum care activează pentru conștientizarea și construirea unui consens cu privire la riscurile cu care se confruntă lumea, pentru a permite învățarea despre pregătirea și reziliența în fața riscurilor. Consorțiul Riscurilor Globale, un grup de lideri din mediul de afaceri, guvern și mediul academic, joacă un rol critic în traducerea previziunilor privind riscurile în idei pentru acțiuni proactive și sprijinirea liderilor cu toate cunoștințele și instrumentele necesare pentru a naviga în crize emergente și a modela o lume mai stabilă și rezilientă.

Despre World Economic Forum Annual Meeting 2024

World Economic Forum Annual Meeting 2024 reunește liderii globali sub tema „Reconstruirea încrederii”. Pentru mai multe informații click aici. World Economic Forum este determinat să îmbunătățească starea actuală a lumii de azi, fiind o organizație internațională pentru parteneriatul public-privat. World Economic Forum implică cei mai importanți lideri politici, de afaceri precum și din alte domenii cheie ale societății pentru a modela prioritățile globale, regionale și ale domeniilor relevante. (www.weforum.org)