Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Comisia Europeană propune o declarație privind drepturile și principiile digitale pentru toți cetățenii Uniunii Europene, ca ghid al Transformării Digitale comunitare

Comisia Europeană propune astăzi Parlamentului European și Consiliului semnarea unei declarații cu privire la drepturile și principiile care vor ghida transformarea digitală a UE.

Scopul proiectului de declarație privind drepturile și principiile digitale este de a le oferi cetățenilor o referință clară cu privire la genul de transformare digitală pe care îl promovează și susține Europa.

Declarația va constitui, de asemenea, un ghid privind noile tehnologii destinat factorilor de decizie și întreprinderilor. Drepturile și libertățile consacrate în cadrul juridic al UE și valorile europene care sunt expresia principiilor ar trebui să fie respectate în mediul online în aceeași măsură ca și offline. Odată ce va fi aprobată în comun, declarația va defini și abordarea în materie de transformare digitală pe care o va promova UE în întreaga lume.

Photo credit CE

Ne dorim tehnologii sigure, care să fie în slujba oamenilor și care să funcționeze respectându-ne drepturile și valorile. Și dorim ca acest lucru să fie valabil și în mediul online. Dorim, de asemenea, ca toți cetățenii să aibă posibilitatea și mijloacele de a participa activ la societățile noastre tot mai digitalizate. Această declarație constituie o referință clară cu privire la drepturile și principiile aplicabile în mediul online.„, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat: Dorim ca europenii să știe că prin simplul fapt că locuiesc, studiază, lucrează sau desfășoară activități economice în Europa, se pot bizui pe o conectivitate de vârf, pe un acces neîntrerupt la serviciile publice și la un spațiu digital sigur și echitabil. Declarația privind drepturile și principiile digitale stabilește, de asemenea, o dată pentru totdeauna, că faptele considerate ilegale offline ar trebui să fie ilegale și online. Intenționăm, totodată, să promovăm aceste principii ca pe un standard demn de urmat de către întreaga lume.

Drepturi și principii în era digitală

Proiectul de declarație vizează drepturi și principii esențiale pentru transformarea digitală, cum ar fi punerea accentului pe indivizi și pe drepturile lor, sprijinirea solidarității și a incluziunii, asigurarea libertății de alegere online, încurajarea participării la spațiul public digital, îmbunătățirea siguranței, a securității și a capacității de acțiune a persoanelor și promovarea unui viitor digital durabil.

Aceste drepturi și principii ar trebui să îi însoțească pe cetățenii UE în viața lor de zi cu zi: conectivitate digitală de mare viteză și la prețuri abordabile pretutindeni și pentru toți, săli de clasă bine dotate și cadre didactice cu competențe digitale, acces neîntrerupt la serviciile publice, un mediu digital sigur pentru copii, deconectarea după programul de lucru, obținerea de informații ușor de înțeles cu privire la impactul produselor noastre digitale asupra mediului, controlarea modului în care sunt utilizate datele lor cu caracter personal și cu cine sunt partajate.

Declarația se întemeiază pe dreptul UE, de la tratate la Carta drepturilor fundamentale, dar și pe jurisprudența Curții de Justiție. Experiența dobândită cu ocazia adoptării Pilonului european al drepturilor socialeCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent a fost, de asemenea, folosită în acest sens. Fostul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, a susținut, încă din 2018, ideea că accesul la internet constituie un nou drept al omului. Promovarea și punerea în aplicare a principiilor stabilite în declarație va constitui un angajament politic comun și o responsabilitate comună atât la nivelul Uniunii, cât și la nivelul statelor membre, în limitele competențelor lor respective. Pentru a se asigura că declarația va produce efecte concrete pe teren, Comisia a propus în luna septembrie să monitorizeze progresele, să evalueze lacunele și să formuleze recomandări de acțiuni prin intermediul unui raport anual privind „Stadiul îndeplinirii obiectivelor deceniului digital”.

Fisa-Drepturile-si-principiile-digitale-CE

Ce se va întâmpla în viitorul apropiat?

Parlamentul European și Consiliul sunt invitate să discute pe marginea proiectului de declarație și să o aprobe la cel mai înalt nivel până în vara aceastui an.

Care este Contextul acestei Declaraţii?

La 9 martie 2021, CE și-a prezentat viziunea în ceea ce privește transformarea digitală a Europei până în 2030 în comunicarea intitulată „Busola pentru dimensiunea digitală: modelul european pentru deceniul digital”. În septembrie 2021, Comisia a introdus un cadru de guvernanță solid în vederea atingerii obiectivelor digitale sub forma documentului intitulat „Calea către deceniul digital”. Într-un discurs ținut la 1 iunie 2021 în cadrul evenimentului „Leading the Digital Decade” desfășurat la Sines, în Portugalia, președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat: „Suntem deschiși față de noile tehnologii, dar ne apărăm valorile.

Comisia a organizat, de asemenea, o consultare publică deschisă care a demonstrat sprijinul larg  al populației cu privire la principiile digitale europene – 8 din 10 cetățeni ai UE consideră că este util ca Uniunea Europeană să definească și să promoveze o viziune europeană comună privind drepturile și principiile digitale – și un sondaj Eurobarometru special. Sondajele Eurobarometru anuale vor colecta date calitative, pe baza percepției cetățenilor cu privire la modul în care sunt puse în aplicare în UE principiile digitale consacrate în declarație.

Declarația se bazează, de asemenea, pe inițiativele anterioare ale Consiliului, inclusiv pe Declarația de la Tallinn privind guvernarea electronicăDeclarația de la Berlin privind societatea digitală și guvernarea digitală bazată pe valori și Declarația de la Lisabona – Democrația digitală cu scop pentru a defini un model de transformare digitală care să consolideze dimensiunea umană a ecosistemului digital și care să aibă drept element central piața unică digitală. 

Documentație suplimentară

1. Comunicarea Comisiei către Parlamentul European și Consiliu privind formularea unei declarații europene privind drepturile și principiile digitale

2. Fișa informativă privind drepturile și principiile digitale pentru toți cetățenii UE

3. Busola pentru dimensiunea digitală: modelul european pentru deceniul digital.

4. Comunicarea privind Calea către deceniul digital

5. Declarația de la Tallinn privind guvernarea electronică

6. Declarația de la Berlin privind societatea digitală și guvernarea digitală bazată pe valori

7. Declarația de la Lisabona – Democrația digitală cu scop