Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib matrimoniale ploiești

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TELECOMUNICAȚIILOR ȘI A SOCIETĂȚII INFORMAȚIONALE 2024

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL împreună cu REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV organizează pe 17 mai 2024, la Camera de Comerț și Industrie a României, conferinţa dedicată ZILEI INTERNAŢIONALE A TELECOMUNICAŢIILOR ŞI A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALEpowered by ITU (The International Telecommunication Union) adresată profesioniştilor şi liderilor industriilor ICT din România.

TEMATICI

1. Crearea unui ecosistem AI durabil între industria ICT şi cele convergente din România : Implicarea guvernului, sectorului privat, academiei și comunităților de dezvoltatori în formarea unui ecosistem integrat care să sprijine inovația, cercetarea și dezvoltarea sustenabilă a soluțiilor AI.

2. Contribuția AI la sănătate publică: În contextul recentelor provocări globale, demonstrarea capacității AI de a îmbunătăți diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea bolilor prin prelucrarea rapidă a mari cantități de date și identificarea tendințelor sănătății publice poate fi un subiect vital.

3. Utilizarea AI în protecția mediului: Explorarea posibilităților prin care AI poate contribui la combaterea schimbărilor climatice, gestionarea deșeurilor, protecția biodiversității și optimizarea utilizării resurselor naturale.

4. AI pentru educație personalizată: Discutarea potențialului AI de a oferi soluții educaționale personalizate care să îmbunătățească procesul de învățare și să facă educația accesibilă unui număr mai mare de persoane.

5. Impactul AI asupra pieței muncii și economiei: Dezbatere despre cum AI poate fi utilizată pentru a crea noi locuri de muncă vs. percepția că înlocuiește locuri de muncă, pentru a eficientiza proceselor de producție și inovație în domenii economice cheie, precum și abordarea provocărilor etice și sociale legate de automatizare.

6. Securitatea și protecția datelor în era AI: Focalizarea pe importanța protejării datelor personale și a informațiilor confidențiale în proiectele AI, precum și pe crearea unui cadru legal care să asigure transparența și responsabilitatea utilizării AI.

7. Rolul AI în dezvoltarea urbană inteligentă: Prezentarea cazurilor de succes și a potențialului AI în crearea și gestionarea orașelor inteligente, cu accent pe trafic, servicii publice, gestionarea resurselor și calitatea vieții urbane.

8. Inovație socială prin AI: Inspirarea comunității de developeri și companii să creeze soluții AI dedicate rezolvării problemelor sociale urgente, cum ar fi sărăcia, excluziunea socială sau accesul la servicii de bază.

9. Etica și responsabilitatea în dezvoltarea AI: Stabilirea unor principii etice solide pentru dezvoltarea și implementarea AI, cu accent pe crearea unui echilibru între progresul tehnologic și respectarea drepturilor omului.

10. Promovarea accesibilității și incluziunii sociale: Prezentarea modului în care AI poate fi utilizat pentru a sprijini persoanele cu dizabilități, facilitând accesul la informație, mobilitate sau comunicare, și cum poate diminua barierele sociale sau economice.

ISTORIC

În noiembrie 2006, la Conferința plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de la Antalya, Turcia, a fost proclamată Ziua Internaţională a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, care se serbează anual pe 17 mai. Această zi festivă a fost cunoscută anterior ca „Ziua Mondială a Telecomunicațiilor” (instituită la Conferința plenipotențiară ITU de la Malaga-Torremolinos în anul 1973) prin care se celebra înfiinţarea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la 17 mai 1865.

Ziua Mondială a Societății Informaționale

Ziua Mondială a Societății Informaționale a fost proclamată pe 17 mai printr-o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, în urma Summit-ului mondial din 2005 privind societatea informațională, organizat în Tunis.

Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale

În noiembrie 2006, la Conferința plenipotențiară a ITU din Antalya, Turcia, s-a decis sărbătorirea ambelor evenimente pe 17 mai, sub denumirea generică de Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale.

Obiectivul principal al acestei zilei aniversare vizează creșterea gradului de conștientizare globală asupra schimbărilor sociale pe care le determină Internetul și noile tehnologii. De asemenea, își propune să contribuie la reducerea decalajului digital.