Zitec: lansăm Modulul de Plăți Online în aplicația Regista, pentru plata amenzilor și taxelor locale. Regista este prima aplicație din România care calculează automat aceste taxe

Zitec lansează modulul de Plăți Online, cu ajutorul căruia primăriile pot încasa taxe și amenzi direct din portalul de e-Guvernare Regista. Oficialii companiei susţin că prin aplicaţia lor, Regista, primăriile pot gestiona taxele, pot informa cetățenii, pot calcula și încasa taxe locale și amenzi, online, direct prin portalul public e-Guvernare Regista, prin care se pot plăti toate taxele locale (atât cele prevăzute în Codul Fiscal, cât și cele specifice fiecărei administrații locale) și amenzile direct către primărie. În cazul altor aplicații disponibile pe piață, contribuabilii trebuie să cunoască dinainte valoarea taxei de achitat. Regista oferă în premieră posibilitatea calculului automat al valorii acestora pe baza criteriilor stabilite prin Codul Fiscal și Hotărârile de Consiliu Local, precum suprafață, număr persoane, durată, etc, susţin repezentanţii Zitec. De exemplu, în cazul cererii de eliberare certificat de urbanism, aplicația calculează automat valoarea taxei în funcție de suprafața clădirii. Astfel, cetățenii sau companiile nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la primărie pentru a afla cât au de plătit pentru fiecare taxă.

Sumele sunt procesate și încasate de Banca Transilvania și sunt virate automat în conturile primăriilor deschise la Trezorerie. Regista nu percepe niciun comision pentru plățile efectuate prin acest modul.

Regista.ro este deja prezentă în peste 750 de primării din toată țara. Aplicaţia are peste 15.000 de utilizatori la nivel naţional care au înregistrat de-a lungul timpului peste 16 milioane de documente. Aplicaţia Regista poate fi accesată de oriunde de către funcţionarii publici sau angajaţii companiilor, fiind disponibilă direct din browser, fără instalare şi cu toate informaţiile stocate în cloud Microsoft Azure în Uniunea Europeană.