Ciprian PETRINI, SENSE TASK: În sectorul public sunt foarte multe documente care circulă sub formă de hârtie sau PDF. Cineva trebuie să introducă aceste date manual într-un sistem și aici se pierde foarte mult timp. Noi putem extrage automat aceste date, folosind inteligenţa artificială

Ciprian PETRINI – CEO – SENSE TASK @ Conferința “BURSA SOLUŢIILOR TECH ROMÂNEŞTI PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ A SECTORULUI PUBLIC” organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 1 octombrie 2021.

Sense Task este un startup din Iași care a dezvoltat o platformă inovativă și complexă, ce digitalizează documentele și extrage datele esențiale din acestea, folosind inteligența artificială. De exemplu, dintr-o factură noi putem extrage automat numărul facturii, data, furnizorul, clientul și așa mai departe.

Nu ne limităm la facturi pentru că acestea vor dispărea ca format de hârtie într-un viitor apropiat, se vor muta în documente digitale. Putem procesa orice tip de document, formulare, cereri, contracte ș.a.m.d.

În sectorul public sunt foarte multe documente care circulă sub formă de hârtie sau PDF. Cineva trebuie să introducă aceste date manual într-un sistem și aici se pierde foarte mult timp. Noi putem extrage automat aceste date, eficientizând astfel acest proces.

Pe lângă această componentă, ne ocupăm și de arhivarea documentelor și transparența datelor din arhivă, adică documentele care nu sunt introduse nicăieri, în niciun sistem, care zac doar pe hârtie, sunt undeva în arhive.

Aceste arhive din sectorul public sunt imense și de foarte multe ori, ca să găsești un document, necesită foarte mult timp. Noi putem facilita accesul la documente și informații, care acum sunt doar pe hârtie, le putem face identificabile, astfel încât să poată fi găsite printr-un simplu search.

Suntem pregătiți să venim în sprijinul digitalizării în sectorul public, unde credem că putem ajuta foarte mult.