Xiaomi Mi 10 și Mi 10 Pro trec pe Android 11

Mi 10 și Mi 10 Pro sunt primele modele Xiaomi care primesc update-ul Android 11, care îmbunătăţeşte gestionarea conversațiilor și controlul telefoanelor.

Cu Android 11, conversațiile din mai multe aplicații de mesagerie pot fi gestionate din același loc, în bara de notificări. Noile funcții le permit utilizatorilor să răspundă la mesaje direct din secțiunea de notificări. Update-ul OS aduce și posibilitatea de a organiza conversațiile în funcție de prioritatea lor. Conversațiile marcate ca prioritare pot apărea pe ecran chiar și atunci când acesta este blocat sau când este activată setarea “Do not Disturb”.

De asemenea, Android 11 permite ca mesajele pop-up să plutească deasupra altor aplicații și vor putea fi accesate de utilizatori în diverse situații. Mesajele pop-up pot fi accesate pentru a intra în aplicație, sau închise atunci când nu sunt de interes pentru utilizator. Această funcție este utilă când dorești să faci mai multe lucruri în același timp, fără să ratezi mesajele importante. 

Telefonul se transformă într-un “portofel digital și în seif pentru parolele de acces”, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a controla dispozitivele inteligente conectate, fără a mai fi nevoie să deschidă alte aplicații. Trecerea de la un device la altul și folosirea funcțiilor Android Auto wireless se simplifică. Pentru a accesa meniul “Device Controls”, utilizatorul trebuie să meargă la “Settings”, apoi la “Display”, să acceseze secțiunea “Control center & Notification shade” și să activeze opțiunea “Use new Control center”. Se vor putea adăuga aplicații în secțiunea “Smart Home” a centrului de control și astfel se pot gestiona dispozitivele conectate direct.