VIDEO Huawei lansează 6 noi dispozitive, inclusiv un notebook Wi-Fi 6

Huawei a lansat șase noi produse Seamless AI Life, prezentate la nivel global de Richard Yu, director executiv și CEO al Huawei Consumer BG. Este vorba de HUAWEI FreeBuds Pro și HUAWEI FreeLace Pro, noi variante pro ale produselor audio ce dispun de anulare activă a zgomotului (ANC); HUAWEI WATCH GT 2 Pro și HUAWEI WATCH FIT, cele mai recente dispozitive din gama de dispozitive purtabile Huawei ce aduc noi funcții de urmărire a datelor de fitness și moduri de antrenament, alături de HUAWEI MateBook X și HUAWEI MateBook 14, două noi notebook-uri ușoare, cu funcția Huawei Share.

HUAWEI FreeBuds Pro sunt primele căști wireless stereo (TWS) din lume care suportă anularea dinamică inteligentă a zgomotului. Dispunând de o soluție integrată hardware și software, noile căști TWS identifică în mod inteligent tipul de zgomot ambiental în funcție de împrejurimile imediate ale utilizatorului și comută între trei profiluri – General, Cosy și Ultimate. În plus, HUAWEI FreeBuds Pro oferă cele mai bune performanțe de anulare a zgomotului de până acum pe un produs audio Huawei, cu un rating de anulare a zgomotului lider în industrie, de 40 dB. Conexiunea duală cu sistemele inteligente Android, iOS și Windows înseamnă că utilizatorii pot comuta fără probleme între dispozitive, fără a fi legați de un singur brand, iar noul control gestual le permite acestora să preia cu ușurință controlul căștilor prin efectuarea unei glisări sau a unei ciupituri pe tija cubică a căștii, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

În timpul evenimentului au fost anunțate și noile căști HUAWEI FreeLace Pro, ce suportă anulare a zgomotului de până la 40 dB. HUAWEI FreeLace Pro vin cu două drivere dinamice din aliaj de aluminiu-magneziu de 14 mm cu diafragmă de bas. HUAWEI HiPair este o soluție dezvoltată de Huawei, ce le permite utilizatorilor să realizeze ambele operațiuni în același timp, conectând căștile la smartphone cu un port USB-C. O încărcare de cinci minute oferă suficientă baterie pentru cinci ore de redare a muzicii, iar o încărcare completă oferă o zi întreagă de utilizare.

Noul ceas HUAWEI WATCH GT 2 Pro oferă în plus până la două săptămâni de autonomie a bateriei, peste 100 de moduri de antrenament și funcții profesionale de monitorizare a datelor fitness.

Funcțiile de monitorizare a sănătății sunt cele mai avansate de până acum, tehnologia HUAWEI TruSeen™ 4.0+ actualizată oferind citiri mai precise ale ritmului cardiac. Huawei a introdus noi moduri de antrenament incluzând schi, schi fond, snowboarding și golf.

Noul smartwatch vârf de gamă are carcasă din titan și ceramică cu pielea pe partea din spate, care se îmbină cu o altă sticlă de safir neagră.

Lansat alături de HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH FIT este primul smartwatch sport de la Huawei care prezintă un cadran dreptunghiular rotunjit. Smartwatch-ul dispune de un ecran AMOLED de 1,64 inci.

Cu o greutate de 34 g, HUAWEI WATCH FIT este la fel de ușor ca o brățară sport. Ceasul dispune de o tehnologie HUAWEI TruSeen ™ 4.0 recent actualizată, care folosește algoritmul de rețea neuronală AI multi-senzor de la Huawei și componente PPG, pentru a oferi o monitorizare a inimii mai precisă întreaga zi și pentru a urmări schimbările referitoare la  oxigenul din sânge, somn și stres.

HUAWEI WATCH FIT este primul smartwatch Huawei care suportă animații pentru antrenamente rapide. Combinând 44 de rutine de fitness standard (inclusiv arderea grăsimilor, relaxarea mușchilor umărului, modelare corporală și altele) în 12 animații, această funcție le oferă utilizatorilor o modalitate rapidă și ușoară de a se antrena. HUAWEI WATCH FIT oferă 13 cursuri de alergare. Ritmul de alergare este analizat științific, cu rezultate furnizate în timp real. Smartwatch-ul vine cu 96 de moduri de antrenament, GPS integrat și rezistență la apă 5ATM.

Smartwatch-ul are o autonomie a bateriei de până la 10 zile în scenarii tipice.

Cel mai recent laptop vârf de gamă de la Huawei, HUAWEI MateBook X, cântăreşte 1 kg, măsoară 13,6 mm în cea mai groasă porțiune a sa și este mai mic decât o bucată de hârtie A4.

Noul HUAWEI MateBook X este primul notebook cu afișaj FullView 3K Infinite, realizat cu un design fără rame. Afișajul este și multitouch cu suport pentru gesturi, cum ar fi Fingers Gesture Screenshot, care permite utilizatorilor să facă rapid o captură de ecran glisând în jos pe ecran cu trei degete, la fel de ușor ca pe un smartphone.

Este alimentat de un procesor Intel Core de a 10-a generație. Touchpad-ul este cu 26% mai mare comparativ cu generația anterioară, iar acum oferă HUAWEI Free Touch pentru feedback tactil complet. Noua tastatură full-size de tip scissor switch dispune de distanță între taste de 1,3 mm pentru o experiență plăcută de tastare și vine cu două tweetere și woofere care formează un sistem de sunet cu patru difuzoare, pentru sunet surround.

Cu Multi-screen Collaboration, utilizatorii pot controla computerul și un smartphone asociat pe un singur ecran, pot efectua apeluri video sau audio pe notebook, transfera fișiere între dispozitive sau chiar edita fișiere salvate pe smartphone folosind direct computerul. Cu Instant Hotspot puteţi conecta notebook-ul la Internet prin tethering.

HUAWEI MateBook X este, de asemenea, primul notebook Huawei care suportă Wi-Fi 6, oferind o viteză de transfer de date de trei ori mai mare decât Wi-Fi 5.

În timpul lansării virtuale, Huawei a dezvăluit și HUAWEI MateBook 14, ce integrează procesorul AMD Ryzen 4000 H Series, cu ventilatoare HUAWEI Shark Fin. Laptopul prezintă și un afișaj HUAWEI FullView 2K și suportă funcții inteligente precum Multi-screen Collaboration.