Ultra-portabilul MateBook 14, cu ecran FullView, lansat în România la 3999 lei

HUAWEI MateBook 14, cel mai recent notebook ultra-portabil din seria MateBook, este disponibil în România, la 3.999 lei, în ofertă până la finalul lunii noiembrie. HUAWEI MateBook 14 va fi disponibil local în nuanța Dark Gray.

Are ecran FullView 2K de 14 inci, noile procesoare mobile AMD Ryzen 4000 H-Series de 7 nm și o memorie de până la 16 GB RAM.

Raportul ecran-corp este de 90%[1]. Notebook-ul este și unul dintre puținele de pe piață care utilizează un raport de 3:2, mai practic decât cel 16:9 pentru nevoile zilnice, precum citirea articolelor, navigarea pe Internet și programarea.

HUAWEI MateBook 14 suportă 2160×1440 la 185PPI, 100% din gama de culori RGB (tipic), raport de contrast 1500:1 (tipic) și luminozitate maximă de 300 niți (tipic). În plus, afișajul suportă certificare TÜV RheinlandLow Blue Light care filtrează emisiile de lumină albastră, protejând ochii persoanelor care trebuie să utilizeze notebook-ul mult timp.

Proiectat conform conceptului „Pure & Invisible”, HUAWEI MateBook 14 este echipat cu un corp metalic ușor, cu dimensiuni de 307,5 x 223,8 x 15,9 mm și cântărește aproximativ 1,49 kg[2]. Corpul este sablat pentru o textură netedă la suprafață, oferind o aderență mai bună.

Are procesor AMD Ryzen Seria 4000H și grafică AMD Radeon integrate, iar când modul performanță este activat, acesta duce procesorul până la 40W. Notebook-ul poate fi configurat cu memorie RAM DDR4[3] de până la 16 GB care rulează în modul dual-channel și SSD PCIe de până la 512 GB[4]. Ventilatoarele duble HUAWEI Shark au un nou design cu o dispunere mai densă în formă de „S”a aripioarelor, pentru o mai bună răcire și acustică a ventilatorului.

HUAWEI MateBook 14 include o baterie de 56Wh[5], cu o singură încărcare notebook-ul suportînd până la 10 ore[6] de redare video 1080p locală continuă. De asemenea, vine cu un încărcător portabil HUAWEI SuperCharge. Porturile USB sunt întotdeauna activate în mod implicit.

Se poate comuta între cele două profiluri de alimentare prestabilite – modurile standard și performanță – apăsând comanda rapidă „Fn + P” pentru a regla echilibrul dintre energie și durata de viață a bateriei, în funcție de nevoi.

Cu Huawei Share Multi-screen Collaboration[7], se poate controla smartphone-ul prin PC și transfera fișiere între ele, partaja periferice precum tastatura și mouse-ul, și obține acces simultan la ambele ecosisteme software. Îmbunătățirile aduse funcției permit utilizatorilor să preia apeluri și să deschidă fișiere salvate pe smartphone direct prin intermediul computerului[8] – totul pe un singur ecran.

Are buton de pornire cu amprentă[9], ce verifică identitatea utilizatorului. Difuzoarele duble de 2W suportă compensarea distorsiunii audio pentru un sunet surround. Touchpad-ul este mai mare, iar tastatura iluminată din spate a fost şi ea optimizată.  


[1] Date obținute de la laboratoarele Huawei. Raportul ecran-corp este calculat prin împărțirea zonei active (AA) la zona panoului tactil (TP). Raportul real ecran-corp poate varia.

[2] Date obținute de la laboratoarele Huawei. Nu include picioarele laptopului. Dimensiunea reală a produsului poate varia în funcție de configurația produsului, tehnicile de fabricație și metodele de calcul.

[3] HUAWEI MateBook 14 poate fi configurat cu 8 GB RAM. Opțiunile de configurare pot varia în funcție de model.

[4]Există și o configurație opțională SSD PCIe NVMe de 256 GB. Diferite versiuni au configurații diferite, vă rugăm să verificați cu atenție înainte de achiziționare.

[5]Capacitatea nominală

[6] Date obținute de la laboratoarele Huawei. Luminozitatea afișajului a fost setată la 150 niți în timpul testelor. Autonomia reală a bateriei poate varia în funcție de scenariul de utilizare și de configurație.

[7]Multi-screen Collaboration suportă conectivitatea pe mai multe dispozitive între produsele HUAWEI MateBook și smartphone-urile Huawei. Pentru cerințe detaliate de sistem, consultați https://consumer.huawei.com/en/support/huaweishare/

[8] Această funcție este disponibilă numai pe HUAWEI MateBook 14 cu PC Manager versiunea 10.1 sau o versiune ulterioară și driverele corespunzătoare instalate. Necesită un smartphone Huawei compatibil cu o etichetă Huawei Share și care rulează EMUI 10.1 sau o versiune ulterioară. Suportă doar o gamă selectată de formate de documente.

[9] Această funcție este disponibilă numai pe HUAWEI MateBook 14 cu PC Manager versiunea 10.1 sau o versiune ulterioară și driverele corespunzătoare instalate.