Thales câştigă cu CipherTrust locul de lider în raportul KuppingerCole privind securitatea bazelor de date şi Big Data

Compania Thales a fost desemnată lider de piață pe segmentul soluțiilor de securitate pentru bazele de date și Big Data, datorită platformei sale de securitate a datelor CipherTrust, în cadrul raportului Leadership Compass realizat de KuppingerCole.

Platforma Thales de securitate a datelor a fost apreciată în special pentru capacitatea de a descoperi și clasifica datele, dar și pentru criptarea transparentă și protecția bazelor de date și a aplicațiilor. Raportul a evidențiat și alte funcții furnizate de platforma CipherTrust: mascarea datelor, tokenizarea, controlul accesului, gestionarea cheilor la nivel enterprise și gestionarea cheilor cloud.

Alexi Balaganski, Analist Principal la KuppingerCole explică faptul că „Platforma de securitate a datelor CipherTrust oferă acum o gamă completă de capacități de securitate centrate pe date, inclusiv descoperirea și clasificarea datelor, criptarea transparentă, protecția bazelor de date și a aplicaţiilor, mascarea datelor, tokenizarea, controlul accesului, gestionarea cheilor la nivel enterprise și managementul cheilor cloud unificate într-o singură interfață de management. Abordarea sa unificată și omniprezentă în toate mediile IT disponibile permite multiple cazuri de utilizare axate pe business, dincolo de simpla conformitate, inclusiv reducerea complexității securității datelor, accelerarea migrațiilor în cloud și reducerea semnificativă a riscurilor de expunere a datelor în cadrul întregii organizații”.

Conform Raportului Thales 2020 privind Ameninţările care vizează datele, 100% dintre companiile intervievate declară că o parte dintre datele sensibile pe care le stochează în cloud nu sunt criptate. Potrivit raportului, doar 54% din datele sensibile din cloud sunt protejate prin criptare și chiar mai puțin (44%) sunt protejate prin tokenizare. Cu toate acestea, o cincime dintre firme (20%) intenționează să reducă cheltuielile legate de securitatea datelor în viitorul imediat.

Soluția de securitate a datelor CipherTrust  este o platformă dedicată simplificării procesului de conformitate a securităţii datelor, care combină tehnologiile Vormetric și SafeNet KeySecure de la Thales. Platforma a fost dezvoltată pentru a unifica funcțiile de descoperire, clasificare și analiză a riscurilor cu criptarea, accesul şi mascarea datelor, precum şi cu gestionarea cheilor.

Detalii suplimentare și o analiză completă a soluțiilor de securitate pentru bazele de date și Big Data găsiți în Raportul KuppingerCole Leadership Compass dedicat furnizorilor de soluții de securitate pentru bazele de date și Big Data.

Platforma de securitate a datelor CipherTrust, prin funcțiile specifice de descoperire, protejare și control al datelor asigură complianță cu normele de securitate și protecție a datelor și este preponderent utilizată de companii din sectoarele financiar-bancar, sănătate, guvernamental sau furnizori de servicii (ISP). În România, soluțiile Thales sunt distribuite de Veracomp-Exclusive Networks.