90% dintre românii din diaspora care transferă bani prin TransferGo preferă aplicația mobilă

90% dintre românii din diaspora care trimit bani cu TransferGo preferă să transfere de pe smartphone direct din aplicația mobilă, restul de 10% alegând transferul de bani prin intermediul website-ului www.transfergo.ro.

În ultimii 3 ani utilizarea aplicației mobile TransferGo a crescut cu aproximativ 40% în rândul românilor din diaspora. Astfel, în 2020, gradul de utilizare a aplicației de către românii de peste hotare comparativ cu platforma web era de 80%, față de 2018, când se afla la 53% şi faţă de 4% în 2016.

Oficialii companiei arată că peste 70% dintre noii utilizatori înregistrați în primul trimestru al acestui an preferă să transfere bani prin intermediul aplicației, în timp ce aproape 30% folosesc platforma web. În ceea ce privește sistemele de operare, mai mult de 60% dintre utilizatorii înregistrați în 2021 folosesc dispozitive care rulează pe Android.


Utilizatorii aplicației mobile manifestă o tendință de fidelitate de două ori mai mare în comparație cu cei care folosesc serviciul prin intermediul website-ului, mai precizează oficialii companiei.

Compania a anunțat recent disponibilitatea transferurilor instant pentru utilizatorii săi care aleg să trimită bani cu opțiunea de livrare Acum către destinatarii cu conturi deschise la Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR sau CEC Bank, băncile înrolate în infrastructura de Plăți Instant din România, administrată de către TRANSFOND.

Aplicația TransferGo este disponibilă pentru a fi descărcată în magazinele Google Play, App Store și Huawei AppGallery.