Noile tehnologii vor afecta, anual, între 5 și 10% din locurile de muncă ale fiecărei organizații și va genera discrepanțe între abilitățile existente și cele necesare, arată estimările PwC la nivel global. “Majoritatea angajaților la nivel global se simt amenințați de automatizare și vor să învețe noi abilități digitale, potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears. În același timp își doresc ca actualii angajatori să-i ajute în acest proces. La rândul lor, companiile caută soluții pentru a se adapta noilor tehnologii. Ne-am propus să răspundem atât așteptărilor angajaților noștri, cât și ale mediului de afaceri prin inițierea acestui program al cărui impact va fi resimțit inclusiv în România”, precizează Ionuț Simion (foto), Country Managing Partner România.
În acest context, PwC a lansat un program pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale celor 276.000 de angajați de la nivel global, cât și pentru dezvoltarea de noi tehnologii care să sprijine companiile și comunitățile în procesul de transformare digitală.
“Companiile identifică oportunități, dar se confruntă și cu provocări din ce în ce mai mari determinate de progresele tehnologice și ne solicită ajutorul pentru a face față unor probleme precum securitatea cibernetică, reglementările și planificarea strategică a forței de muncă. Decalajul de competențe se află în centrul atenției noastre și, din acest motiv, lansăm programul New world, New skills”, precizează Bob Moritz (foto), PwC’s Global Chairman.
În cadrul acestui program, PwC va investi 3 miliarde de dolari în următorii patru ani.
Ce își propune programul New world, New skills
• Îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților PwC în analiza datelor, automatizarea proceselor și inteligența artificială pentru a le utiliza în munca lor, dar și pentru a sprijini în acest proces clienții, comunitățile și alte părți interesate de adoptarea noilor tehnologii.
• Consultanță pentru clienți cu privire la provocările pe care le reprezintă schimbările tehnologice rapide și automatizarea, precum diferențele de competențe și nepotriviri cu nevoile viitoare, planificarea forței de muncă, programe de calificare și schimbări culturale.
• Colaborare cu guvernele, instituțiile, studenții și profesorii pentru a dezvolta programe care să ajute milioane de oameni să-și îmbunătățească abilitățile și cunoștințele digitale, inclusiv segmentul de populație la”risc”.
Potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears, 53% dintre angajații de la nivel global se simt amenințați de automatizare, iar 77% vor să învețe noi abilități digitale. Peste 60% au o percepție pozitivă cu privire la impactul tehnologiei asupra muncii lor de zi cu zi, dar doar unei treimi i se oferă oportunități de a dezvolta abilități digitale în afara muncii zilnice.