Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

Studiu: 67% dintre team leaderii din industria tech și IT şi-au dezvoltat noi abilități de comunicare și relaționare cu echipa pe fondul pandemiei Covid-19

Equatorial, companie de training parte a Grupului Bittnet ce oferă cursuri de abilități soft specifice nevoilor din domeniul IT&C, a realizat în parteneriat cu Reveal Marketing Research un studiu în rândul team leaderilor din România, pe fondul provocărilor create de schimbările pandemice, atât în piața muncii, cât și la nivel de interacțiune umană în mediul de lucru.

Nevoia de dezvoltare a aptitudinilor soft, printre care se regăsesc inteligența emoțională și abilitățile de comunicare și colaborare, a crescut considerabil, iar aceste tipuri de abilități devin în prezent un criteriu esențial și diferențiator de evaluare pentru angajator, dar și pentru angajat, rezultă din studiul menţionat.

Dan Berteanu, Vicepreședintele Diviziei de Educație din cadrul Bittnet Group consideră că „principalele abilități absolut necesar a fi dezvoltate în special de manageri sunt cele referitoare la învățarea comunicării la distanță, la cum să își cultive, păstreze și comunice empatia și înțelegerea față de oameni, cum să mențină implicarea, sentimentul de siguranță, dar și de apartenență la un grup, organizație, în vremuri dificile. Altfel spus, de a adopta stilul participativ de conducere, axat pe oameni și colaborare. Ceea ce părea la început o nevoie de sistem și de rigoare s-a transformat destul de repede în nevoia de abilități umane, sociale, cu care nu neapărat toți am fost obișnuiți sau pe care am avut șansa să le dezvoltăm. Dar care de acum încolo vor cântări inclusiv în oferte de lucru și în a atrage specialiști de pe piață”.

Studiul, desfăşurat online în perioada 25.03 – 05.04.2022 pe un eşantion reprezentantiv de 317 persoane, lideri de echipe din departamente de IT, cu vârsta 25+, arată că noile forme ale organizării muncii, la distanță sau hibrid i-au determinat pe 67% dintre team leaderii din industria tech și IT să își dezvolte noi abilități de comunicare și relaționare cu echipa pentru a păstra un nivel optim de productivitate. În prezent, 8 din 10 team leaderi consideră că provocările de ordin uman, ce țin de interacțiunea dintre oameni, se dovedesc a fi mai greu de gestionat decât cele de ordin tehnic. Iată câteva elemente cheie ale studiului:

  • Promovările în poziția de team leader scot în evidență nevoia accentuată de cultivare a unor noi abilități soft (84%).
  • 6 din 10 team leaderi declară că sunt interesați în mare măsură să participe pe viitor la sesiuni de training de abilități soft.
  • Peste jumătate din team leaderi (56%) își doresc ca durata unui curs complet de abilități soft să fie cuprinsă între 1-3 luni, perioadă ce le-ar permite aplicarea practică, între sesiuni, a cunoștințelor dobândite.

Deținerea unui mix potrivit de competențe tehnice și abilități interpersonale face parte din noua realitate, ajutând un team leader să se ridice sau să depășească nivelul așteptărilor la locul de muncă. Rezultatele studiului relevă faptul că skill-urile tehnice – cele care permit înțelegerea domeniului de activitate – sunt cel mai des utilizate în activitățile de zi cu zi ale team leaderilor, acestea înregistrând un scor de 46%.

Cu toate acestea, 84% dintre team leaderi au declarat că de când ocupă această funcție au fost nevoiți să își dezvolte noi abilități soft pentru îndeplinirea cu brio a obiectivelor echipelor pe care le coordonează. De asemenea,85% dintre team leaderi menționează că și-au exprimat dorința de dezvoltare personală la locul de muncă, iar 81%că și-au stabilit o listă de obiective personale anuale. În cazul celor interesați să participe la traininguri de abilități soft pe viitor se observă o atitudine mai proactivă, cele două atribute mai sus menționate înregistrând scoruri de 92% respectiv 90%.