Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

Start la SuperCoders 2020 pentru copiii care vor să creeze propriile poveşti animate

Cea de-a șaptea ediție a SuperCoders, organizată de Orange România, se lansează astăzi, permiţând înscrieri până pe 20 noiembrie,pe principiul primul înscris, primul confirmat, în limita locurilor disponibile, iar participanții la atelierele online intră automat într-o tombolă cu premii Orange. SuperCoders este un program de educație digitală în care copiii cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara învață gratuit noțiuni de programare în Caravana SuperCoders, pe care le pun ulterior în practică pentru a câștiga premii în Concursul național.

Anul acesta, SuperCoders se desfăşoară în totalitate în online, elementul de noutate al Caravanei fiind seria de ateliere transformate în webinare. Elevii se pot înscrie la unul dintre cele zece ateliere online de introducere în limbajul de programare Scratch și la webinarele de specialitate. În cea de-a doua etapă, Concursul național, copiii trebuie să îi vină din nou în ajutor eroului Coder, personajul principal al programului, și să își folosească abilitățile de programare vizuală pe platforma online Scratch. Micii programatori trebuie să dezvolte începutul de poveste și să îl transforme într-o animație care să îl ajute pe Coder în deblocarea impasului spațio-temporal în care se află.

Valoarea totală a premiilor este de 5.500 RON, pe lângă posibilitatea de a câștiga unul dintre cele 50 de locuri la Academia online, modul avansat de programare, în cadrul căruia copiii vor învăța noțiuni introductive de Phyton pe parcursul a 12 săptămâni de curs online. Înscrierile în Concurs sunt deschise până pe 22 noiembrie, ora 23:59.

Noua ediție SuperCoders a fost adaptată la contextul de învățare online și se dezvoltă, prin introducerea webinarelor de specialitate, care să îi inspire pe copii în exersarea abilităților de programare prin joc. Noi credem în super puterea lor de a valorifica consumul de tehnologie în creare de conținut, astfel încât timpul petrecut în fața ecranului să fie cât mai util și distractiv. Mai mult, credem că pot dezvolta abilități de viață prin găsirea unor soluții proprii la o problemă dată: misiunea lui Coder”, a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR Orange România.

Alte două componente noi în această ediție sunt cele dedicate partenerilor strategici ai programului: ateliere de predare în online pentru profesorii de informatică din rețelele Fundației Orange și a Simplon România și o serie de webinare pentru copiii din 10 școli din mediul rural, incluse în programul Digitaliada al Fundației Orange. 

Programul SuperCoders este dezvoltat din 2014 de Orange România împreună cu Simplon România,  peste 2500 de copii din toată țara participând în program până acum.

Exit mobile version