Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave

Smartphone-urile Nokia în vârful Clasamentului mondial al actualizărilor sistemului de operare și securitate

Aproximativ 96% dintre smartphone-urile Nokia vândute începând cu al treilea semestru al anului 2018 folosesc deja Android Pie sau au primit actualizarea Android Pie, Nokia devenind astfel brand-ul care a atins cel mai rapid acest prag, conform cercetărilor incluse de Counterpoint Research în studiul „Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones”.

Actualizările sistemului de operare și de securitate reprezintă un aspect al smartphone-urilor Android căruia îi este acordată relativ puțină atenție. Pe parcursul experienței noastre de cercetare a acestei industrii, am observat că puține companii se axează pe acest aspect. Și tocmai pentru că producătorii nu discută despre acest lucru, utilizatorii nu sunt conștienți de acest aspect. Conform cercetărilor noastre, nu este una dintre cele top 10 caracteristici cărora utilizatorii le acordă cea mai mare atenție. Deloc surprinzător, producătorii de top acordă puțină atenție actualizărilor sistemului de operare și securității terminalelor, desi este un element cheie în ceea ce privește performanța unui smartphone. Funcțiile cheie asociate performanței sistemului de operare includ autonomia bateriei, procesorul, camera și spațiul de stocare. Suntem de părere că actualizările sunt însă importante pentru întreaga experiență de utilizare și urmează să fie din ce în ce mai implementate”, precizează Peter Richardson, Research Director.

Conform studiului, producătorii de telefoane trebuie să ia atitudine în ceea ce privește actualizările regulate de software și securitate. Exceptând Nokia și Lenovo, performanțele producătorilor de telefoane de pe piață au fost scăzute. Utilizatorii au început să își folosească smartphone-urile pe termen lung, alocând o sumă mai mare achiziției atunci când doresc să își schimbe telefonul.

Dintre 10 producători de top, Nokia rulează Android Pie sau a primit această actualizare pe aproximativ 96% dintre smartphone-urile vândute începând cu semestrul trei al anului 2018. Samsung este pe locul doi, cu 89% și Xiaomi pe trei, cu 84%. Terminalele Xiaomi din segmentul mediu de preț dispun de cea mai recentă versiune de Android”, precizează Tarun Pathak, Associate Director, analizând performanța producătorilor de smartphone-uri.

Durata medie de viață a unui smartphone vârf de gamă a început să crească treptat pentru consumatori. Pe piețele diverse, precum China, Europa și SUA, atinge deja 30 de luni.

Există mai mulți factori care influențează actualizările de software. Însă există anumite companii care pun mai mult accent pe reducerea timpului de la lansarea unei noi versiuni de Android la actualizarea smartphone-urilor la aceasta. Doar câteva companii sunt cu adevărat devotate să se asigure că smartphone-urile lor dispun de cea mai recentă versiune de Android. Nokia a fost cel mai rapid brand care a actualizat portofoliul de smartphone-uri, 94% primind actualizarea la mai puțin de un an de la lansarea celei mai recente versiuni de Android”, precizează Tarun Pathak.

Așadar, este important ca software-ul și securitatea unui telefon să fie mereu actualizate, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de performanță și siguranță pe întreagă durată de deținere a unui terminal. Producătorii care nu iau acest aspect în considerare atunci când planifică un calendar al actualizărilor riscă să își dezamăgească clienții.

Terminalele cu prețuri ridicate sunt cele care primesc primele actualizarea, însă acest aspect este la fel de important și pentru terminalele din celelalte segmente de preț. Am analizat performanța în materie de actualizări indiferent de segmentul de preț. În urma acestei analize, s-a remarcat Nokia, din nou, fiind brand-ul care a actualizat cel mai rapid portofoliul de smartphone-uri. Xiaomi și Lenovo s-au clasificat de asemenea în top în această privință. Brand-uri precum Alcatel și Tecno au rămas însă în urmă, poate pentru că au portofolii diverse, majoritatea terminalelor fiind sub 200$, iar ciclul de viață al modelelor tinde să fie unul scurt. Produsele lor sunt scoase din uz chiar și după 6 luni, de aceea există mai puțin interes pentru actualizări pe termen lung”, precizează Abhilash Kumar, Analist.