Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

VIDEO Răzvan VARVARA, Soft Team Solutions @ Conferinţa Transformarea Digitală Fiscală: Cred că doar 10% din declaraţiile SAF-T depuse la ANAF sunt corecte. ANAF trebuie să se apropie mai mult de dezvoltatorii de software, printr-un chat dedicat, pentru ca sistemul SAF-T să funcţioneze, cu reguli de validare bine puse la punct

Ilie Răzvan Alexandru VARVARA – CEO, Soft Team Solutions @ Conferința Transformarea digitală fiscală a României, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 21 aprilie 2023 la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Am creat primul validator de conținut al declarației SAF-T din România pe care l-am prezentat ANAF-ului în data de 16.11.2022.

Dezvoltatorii de software din România, majoritatea dintre ei, întocmesc declarația SAF-T fiecare cum poate.

Dețin un ERP și am fost obligat să depun declarația SAF-T și, după ce am depus declarația timp de șase luni, am zis să văd ce am depus. Astfel, am creat un sistem care preia declarația SAF-T creată și începe să facă o serie de corelații între formulare.

VIDEO

Am mers mai departe și am verificat datele din declarația SAF-T cu datele din declarațiile 300, 394, 390 și 112.

În afară de 112, în opinia mea, celelalte declarații nu-și mai au rostul. Ar fi de discutat despre bilanț, mai sunt câteva lucruri de pus la punct.

Începând cu anul 2027, nu mai văd rostul celorlalte declarații pe care contribuabilii le transmit către ANAF, inclusiv bilanțul contabil.

E un nonsens să declarăm de două ori că am cumpărat de 100 de lei în SAF-T, în declarația 300, în declarația 394, în declarația 390 și apoi în bilanț. Se ajunge în situația să declari respectiva cumpărătură de 100 de lei de patru ori.

Personal, n-am fost mulțumit de felul în care am avut documentată declarația SAF-T, respectiv cum trebuie implementată de către contribuabili.

Ne ajută foarte mult exemplele focusate, cum ar fi interpretarea unei facturi de vânzare, a unei facturi de cumpărare și altele.

Cred că din acest motiv au fost depuse la ANAF atât de multe declarații SAF-T întocmite incorect. Nu cred că la ANAF, din totalul declarațiilor SAF-T depuse, sunt corecte mai mult de 10%.

Ar fi utile câteva tutoriale, dar sunt foarte multe spețe. Probabil că ar fi nevoie de sute de astfel de tutoriale.

Ar fi util pentru dezvoltatorii de software să existe la nivelul ANAF un chat, un real chat, care să asigure o viteză un pic mai mare răspunsurilor la întrebările transmise companiilor de profil.

Dacă ar exista acest real chat, care în timp ar aduna și răspunsurile la diversele întrebări adresate de dezvoltatorii de software, atunci ANAF chiar s-ar apropia de companii de profil și, implicit, de contribuabili.

ANAF trebuie să se apropie de dezvoltatorii de software, de contribuabili și, în acest context, instituția ar colecta mai mult la bugetul de stat.

VarvaraSAF-T-Solutions-1

Inițial, validatorul creat de mine a fost free, apoi l-am monetizat prin lansarea a trei versiuni de business. Există și o versiune lite.

Urmează o versiune de audit, care este în construcție. Va fi un audit automatizat, plecând de la declarația SAF-T.

Ar trebui ca ANAF să aibă în vedere modificarea unor tag-uri din opțional în obligatoriu în actualele declarații SAF-T pentru că, fără ele, instituția va avea dificultăți să facă verificări la nivel național peste 1 an sau 2 ani.

În opinia mea, transferul de date de la contribuabil la ANAF este destul de învechit.

XML nu este cea mai bună variantă, consumă mult din timpul ANAF-ului atunci când instituția procesează datele.

Ar trebui utilizate baze de date, pe care contribuabilul le va semna electronic atunci când le va transmite ANAF-ului.

Fără reguli de validare adevărate, ANAF va notifica contribuabilii că nu au depus declarația SAF-T cum trebuie. Spre exemplu, nu poți să deschizi un sold inițial de 5 lei, îl închizi cu 7 lei, apoi luna viitoare îl deschizi cu 9 lei. E clar că nu ai coerență în datele introduse în SAF-T.

Trebuie să existe un sistem de validare bine pus la punct, care să permită verificarea corespunzătoare a declarațiilor SAF-T depuse de contribuabili.