Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Access decentralized applications effortlessly with the trusted MetaMask Extension for Chrome users.

Raport ANCOM: liderii pieței telecom în prima jumătate a anului 2023 sunt Orange (39%), RCS&RDS (25%) și Vodafone (24%). Veniturile din sectorul telecom au scăzut cu 2,3%

Numărul conexiunilor 5G de internet mobil s-a dublat în prima jumătate a acestui an, depăşind 1,5 milioane. În continuare se remarcă creșterea cu 10% a numărului de conexiuni Gigabit de internet fix, cele 1,9 milioane de conexiuni reprezentând aproape 30% din total, conform raportului de date statistice aferent primului semestru al anului 2023, realizat de ANCOM.

Raportul ANCOM privind piața telecom în prima jumătate a anului 2023 poate fi accesat aici. Iată principalele evoluţii:

Raport-DS-sem-I-2023-public

La capitolul Internet fix, numărul total de conexiuni a ajuns la 6,5 milioane (+2%), peste 91% permiţând viteze care depășesc 100 Mbps. 29% dintre conexiuni (1,9 milioane de conexiuni, în creștere cu +10%) permit viteze de cel puțin 1 Gbps, în timp ce conexiunile sub 100 Mbps continuă să piardă din popularitate. Traficul mediu lunaraajuns la 80 GB per locuitor (+11%), adică 2,7 GB/zi. La nivel național, rata de penetrare la 100 de gospodării a ajuns la 79% (84% în mediul urban și 71% în mediul rural), în timp ce ritmul de creștere a numărului de conexiuni din mediul rural (+3%) continuă să îl depășească pe cel din urban (+1%). După numărul de conexiuni, primii 3 furnizori erau: RCS&RDS (69%), grupul Orange (18%) şi Vodafone (11%)

Pe segmentul Internet mobil, numărul total de conexiuni active (21,3 milioane)a rămas aproape constant (+1%), iar 75% dintre acestea permit 4G şi/sau 5G (15,9 milioane). Numărul conexiunilor 5G s-a dublat în prima jumătate a anului, depăşind 1,5 milioane de conexiuni. Aproape 20 de milioane de conexiuni sunt legate de telefonia mobilă, restul fiind dedicate internetului mobil, accesul realizându-se prin modem/card/USB. Traficul mediu lunar a fost de 9,2 GB per locuitor (+4%),adică aproximativ 300 MB/zi. După numărul de conexiuni active, primii 3 furnizori erau: grupul Orange (38%), RCS&RDS (26%) şi Vodafone (24%)

La capitolul telefonie mobilă, statisticile ANCOM arată că23,4 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă, dintre care 66% pe bază de abonament și 34% pe bază de cartele preplătite. Popularitatea în scădere a cartelelor preplătite de telefonie: numărulcartelelor SIM cu abonament de telefonie mobilă a înregistrat o creștere de 3%, în timp ce numărul de cartele SIM preplătite active a scăzut cu 7%. Traficul total de voce a înregistrat o scădere de 3%, până la 30,5 miliarde de minute, în timp ce traficul mediu efectuat de un locuitor a fost de 4 ore și 27 minute/lună, precum şi 16 SMS-uri/lună. În funcție de numărul de cartele SIM active la jumătatea anului, grupul Orange avea o cotă de piață de 36%, Vodafone 28%, iar RCS&RDS 23%

La segmentul televiziune, numărul abonaților la servicii TV se menține la valoarea de 7,8 milioane. Potrivit statisticilor ANCOM, continuă preferința utilizatorilor de a migra către serviciile de retransmisie prin cablu (+2%, până la 6,7 milioane abonați) în defavoarea serviciilor prin satelit/DTH (-14%, până la un total de 1 milion). În funcție de numărul total de abonați, RCS&RDS avea o cotă de piață de 71%, grupul Orange 15%, Vodafone 10%

Veniturile din sectorul telecom au înregistrat o scădere de 2,3% în prima jumătate a anului 2023, depăşind 8,3 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro). Creșterea veniturilor din internet fix și mobil nu a fost, însă, suficientă pentru compensarea scăderii veniturilor cu ridicata (wholesale) din telefonia mobilă.

Internetul (fix și mobil) a generat 37% din totalul veniturilor, telefonia mobilă 30%, retransmisia programelor TV 15%, telefonia fixă 9%, iar celelalte tipuri de reţele/servicii 9%. În funcție de veniturile obținute din comunicaţii electronice, primii 3 furnizori erau: grupul Orange (39%), RCS&RDS (25%) și Vodafone (24%).