Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Plățile de taxe și impozite cu carduri Visa au crescut cu 45% anul trecut

Plățile totale de taxe și impozite efectuate cu cardurile Visa emise în România, la ghişeele instituțiilor publice şi online, au crescut cu 45% în 2022.

Trei din patru plăți de taxe și impozite realizate cu carduri Visa au fost făcute online3. Totodată, valoarea plăților online a înregistrat cea mai ridicată rată de creștere, de peste 50% comparativ cu 20214. Valoarea medie a unei plăți de taxe și impozite cu cardul Visa (cumulat online și POS) a fost de circa 300 de lei în 20225, în ușoară creștere față de anul anterior.

Taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la terminalele POS instalate în sediile instituțiilor publice, online pe www.ghiseul.ro și pe platformele puse la dispoziţie de unele administraţii locale. Începând cu 1 ianuarie 2023, toate instituțiile publice care încasează impozite, taxe sau amenzi au obligația să accepte și plata cu cardul, potrivit așa-numitei legi cash-back.

Conform datelor publice disponibile pe www.ghiseul.ro, la data de 03.03.2023, numărul instituțiilor înrolate pe platforma Ghiseul.ro era de peste 1.300, iar peste 1,6 milioane de utilizatori și-au activat contul pe platformă până în prezent. Doar de la începutul acestui an, pe Ghiseul.ro s-au efectuat peste 1 milion de tranzacții cu carduri, suma totală colectată fiind de peste 400 de milioane de lei.

Contribuabilii care își achită taxele și impozitele locale înainte de 31 martie beneficiază de o reducere de până la 10% din valoarea obligațiilor fiscale, conform prevederilor din Codul Fiscal.