Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Planeta are mai multe terminale mobile decât oameni, în 2023, la 50 de ani de la primul apel public de pe un telefon wireless Motorola

Pe 3 aprilie s-au împlinit exact 50 de ani de la primul apel telefonic public wireless al lumii. Pe 3 aprilie 1973, inginerul Martin Cooper de la Motorola se afla pe o stradă centrală din New York când a făcut primul apel pe un telefon public mobil, sunându-l pe rivalul său principal de la Bell Labs, Joel Engel, ca să-i facă o bucurie. Apelul scurt era făcut atunci de pe un prototip care a devenit mai târziu modelul Motorola DynaTAC. „I-am spus – Joel, sunt Marty. Te sun de pe un telefon mobil, un telefon mobil real, portabil, portabil”. Era o mare tăcere la celălalt capăt. Bănuiesc că Joel scrâșnea din dinți.”

Video credit: Motorola via YouTube

Apelul istoric al lui Cooper reprezintă un moment esențial în istoria comunicațiilor mobile, deoarece a marcat începutul unei noi ere. Astăzi, telefoanele mobile sunt omniprezente, peste 5,4 miliarde de oameni din întreaga lume având cel puțin un abonament mobil, potrivit GSMA, citat de Statista.

De fapt, acum există mai multe abonamente de telefonie mobilă decât oameni pe planetă, întrucât echipamentele mobile au depășit numărul posesorilor în 2016. Potrivit International Telecommunication Union (ITU), în 2022 erau în funcțiune peste 8,58 miliarde de abonamente mobile la nivel mondial, comparativ cu o populație globală de 7,95 miliarde la jumătatea anului.