Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

Pandemia schimbă până şi amenințările malware asupra sectorului financiar

Raportul Financial Cyberthreats in 2020 arată că, în timp ce volumul general al amenințărilor prin PC-uri sau telefoane mobile a scăzut în perioada pandemiei, experții Kaspersky observă că atacatorii cibernetici folosesc tehnici de propagare noi și avansate. Geografia atacurilor a devenit mai diversificată și mai extinsă – în special din perspectiva malware-ului financiar propagat pe dispozitivele mobile.

Pe o rută tradițional profitabilă pentru infractori, aceste evoluții și accentul pus pe dispozitivele mobile reprezintă o schimbare de abordare. Programele malware ce vizau aplicațiile bancare (Mobile bankers) au avut un impact deosebit, fiind un tip de malware conceput pentru a fura datele personale ale utilizatorilor sau chiar fonduri din conturile acestora.

În 2019, cele 10 țări cu cel mai mare procent de utilizatori care se confruntau cu programe malware pentru Android erau:

Țări cu cel mai mare procent de utilizatori care s-au confruntat cu incidente de malware bancar pe Android în 2019

În 2020, situația s-a schimbat complet, iar experții Kaspersky raportează că toate țările vizate și-au schimbat locul pe această diagramă. Rusia, lider de multă vreme în această categorie, a coborât pe locul șapte în 2020. În același timp, Japonia și Taiwan, absente de pe lista țărilor afectate în 2019, au avansat rapid, ocupând primele două locuri.

Țări cu cel mai mare procent de utilizatori care au înregistrat incidente de malware bancar pe Android în 2020