OPPO Find X3 Pro, primul smartphone cu sistem full-path de gestionare a culorilor

Smartphone-ul Find X3 Pro, noul flagship de la OPPO, integrează sistemul full-path de gestionare a culorilor pe 10 biți și ecranul True Billion Colour. Dispune de două camere ce surprind fiecare peste un milliard de culori şi este echipat cu un procesor Qualcomm de ultimă generație și tehnologia de încărcare rapidă  VOOC.

OPPO Find X3 Pro are o grosime de 8,26 mm și cântăreşte 193g. Este rezistent la apă și praf, fiind certificat IP68. Finisajul este mat, cu opacitate de 85%.

Carcasa cu textură ceramică creează un efect de oglindă care scoate în evidență unghiurile telefonului.  

Are display OLED True Billion Colour QHD+, iar ecranul de 6,7 inci cu margini foarte înguste se îmbină cu sistemul proprietar de gestionare a culorilor Full-path de 10 biți.

Densitatea pixelilor este de 525PPI, luminozitatea de 1300 niți, iar contrastul de 5,000,000:1. Ecranul oferă o acuratețe de culoare de 0,4 JNCD, având certificare A+ DisplayMate.  
Ecranul lui OPPO Find X3 are un refresh adaptiv de la 5 la 120Hz.

Inspirat din tehnologia utilizată de camerele DSLR, Find X3 Pro integrează doi senzori de dimensiuni mari de IMX766 – 50MP, dezvoltați în colaborare cu Sony, atât pentru camera principală Wide, cât și pentru camera Ultra Wide.

Cu o lentilă Micro cu un zoom de 60x, OPPO Find X3 Pro poate reda și detalii microscopice. Permite înregistrare video 4K cu un miliard de culori pe 10 biți.

Are procesor Qualcomm Snapdragon 888 şi chipset octa-core de 64biți cu viteza de până la 2,84GHz, ceea ce creşte performanța cu 25% față de predecesorul său.

Placa video Adreno 660 oferă o grafică a randărilor îmbunătățită cu 35%, iar sistemul de răcire cu cameră de vapori din carcasa ultra-subțire, menține temperaturile joase.

Prin Modul Dual 5G, Find X3 Pro este compatibil cu rețelele 5G NSA și SA pentru a asigura o viteză de transfer stabilă. De asemenea, poate utiliza până la 13 benzi 5G și dispune și de dual-sim 5G.

Încorporează o baterie de 4500 mAh. Prin încărcarea rapidă SuperVOOC 2,0, bateria este încărcată la 40% în doar 10 minute, potrivit datelor companiei, iar prin încărcarea wireless de 30W AirVOOC, Find X3 Pro ajunge la 100% în 80 de minute.

Interfața ColorOS 11.2 are la bază sistemul de operare Google Android 11 și oferă multiple opțiuni de personalizare, astfel că utilizatorii pot alege modul luminos sau cel întunecat, deblocarea telefonului prin senzorul de amprentă integrat în ecran și accesarea aplicațiilor preferate direct din side-bar-ul inteligent.

OPPO colaborează cu Hans Zimmer care a creat tonuri de apel și notificări exclusiv pentru OPPO Find X3 Pro. Fiind parte din peste 200 de proiecte, Hans Zimmer este câștigătorul unui Premiu Oscar, două Globuri de Aur, 3 Premii Grammy, un Premiu American Music și un Premiu Tony.

Deficiența de percepție de culoare afectează unul din 12 bărbați și una din 200 de femei. Datorită modului Colour Vision disponibil prin ColorOS 11.2, OPPO a creat o versiune mai facilă a testului de sisteme de culori Munsell.